Најновије

ПОРОШЕНКО: Донбас је под нашом контролом

КИЈЕВ - Председник Украјине Петро Порошенко је рекао да су украјинске војне снаге заузеле 60 насеља у Донбаском региону, у складу са раније наређеном казненом операцијом. Порошенко је ово објавио путем Твитера.
Председник Украјине. фото: РИА Новости

Председник Украјине. фото: РИА Новости

Порошенко је током састанка са кијевским снагама нагласио потребу да се минимизира губитак војног особља и да се штити цивилно становништво, наводи се у саопштењу о текућем састанку председника у Кијеву са снагама безбедности. Масовни антивладини протести почели су у југоисточним регионима Украјине крајем фебруара 2014. Они су били одговор локалног становништва на насилну промену власти у земљи и касније покушај да се откаже одлука од стране врховне Раде о давању руском језику статус регионалног. Центар опозиционих про-руских грађана постао је Донбас. О томе како сукоб еволуирао у југоисточној Украјини, прочитајте на Правди:
Украјинци бомбардовали хемијску фабрику, Донбас пред еколошком катастрофом!АНАЛИТИКА: Етничко чишћење Руса у ДонбасуШурљигин: Донбас је данас Српска Крајина за Русију
Извор: РИА Новости.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА