Најновије

Партизан против Тотенхема и Бешикташа!

Вољом жреба у Монаку, фудбалери Партизана ће у Лиги Европе играти против Тотенхема, Бешикташа и грчког Астерас Триполиса. По две најбоље екипе из свих група проћи ће у шеснаестину финала.
ФК Партизан (Фото: partizan.rs)

ФК Партизан (Фото: partizan.rs)

Партизан је, због свог коефицијента, жреб чекао из трећег шешира. Иако је пре црно-белих извучена цедуљица на којој је писало "Фејенорд", холандски тим није могао да буде сврстан у групу у Цкојој су већ били Тотенхем и Бешикташ.
Прочитајте још:
А није могао тамо, јер процедура предвиђа да у првих шест група не буду тимови из исте земље (због термина одигравања мечева), па како је ПСВ већ био у групи Е, његов домаћи ривал из Ротердама је "пресељен" у групу Г - остављајући тако место Партизану, који је следећи и извучен. У ту, групу Ц, сврстан је из четвртог шешира грчки Астерас Триполис. Ево и комплетног исхода жреба: Група А: Виљареал, Борусија Менхенгладбах, Цирих, Аполон Група Б: Копенхаген, Бриж, Торино, Хелсинки Група Ц: Тотенхем, Бешикташ, Партизан, Астерас Триполис Група Д: Салцбург, Селтик, Динамо Загреб, Астра Ђурђу Група Е: ПСВ, Панатинаикос, Ешторил, Динамо Москва, Група Ф: Интер, Дњепар, Сент Етјен, Карабаг Група Г: Севиља, Стандард Лијеж, Фејенорд, Ријека Група Х: Лил, Волфсбург, Евертон, Краснодар Група И: Наполи, Спарта Праг, Јанг Бојс, Слован Братислава Група Ј: Динамо Кијев, Стеауа, Рио Аве, АаБ Група К: Фјорентина, ПАОК, Генгам, Динамо Минск Група Л: Металист, Трабзон, Легија Варшава, Локерен Ко ту све игра, када и како? Подсетимо, групна фаза Лиге Европе ће почети 18. септембра, друго и треће коло ће бити одиграни у октобру (2. и 23.), у новембру су на програму наредне две утакмице (6. и 27), а шесто коло, којим се и завршава ова фаза такмичења, на програму је 11. децембра. Жребом је одређено 12 група, из којих ће, после шест одиграних кола по принципу "свако са сваким, код куће и у гостима", по два најбоља тима проћи даље. Тако ће се добити 24 екипе, којима ће се из Лиге шампиона придружили осам трећепласираних тимова из Лиге шампиона. Од тог тренутка, креће нокаут фаза Лиге Европе: за шеснаестину финала ће постојати носиоци и они који то нису, а од осмине финала се то укида. У току овог дана, биће одређени распоред и термини одигравања мечева по групама. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА