Најновије

Нова тура руске хуманитарне помоћи слетела у Србију

БЕОГРАД - Авион руског Министарства одбране са хуманитарном помоћи за становнике поплављених подручја у Србији вечерас је нешто пре 21 сат слетео на аеродром Батајница.
Стигло још помоћи из братске Русије, фото: RIA.ru

Стигло још помоћи из братске Русије, фото: RIA.ru

Представнике руског министарства дочекао је министар одбране Србије Братислав Гашић, као и представници војног ваздухопловства наше земље. Амбасада Русије у Београду претходно је најавила да ће тим авионом бити допремљена хуманитарна помоћ која између осталог садржи два велика мобилна генератора, 10 моторних пумпи великог капацитета, 10 цистерни за воду, као и 200 средњих и 50 великих термоса капацитета до 100 литара. Гашић се у изјави новинарима захвалио председнику Руске Федерације Владимиру Путину и министру одбране Сергеју Шојгуу на упућеној пошиљки, најавивши да ће још један руски авион са такође 90 тона хуманитарне помоћи стићи сутра у Србију.
Повезано:Стиже још један авион с руском хуманитарном помоћи
Он је напоменуо да је да је ова хуманитарна пошиљка стигла само десетак дана после његове посете Москви и разговора са Шојгуом, коме је пренео да Србија има проблема у санацији последица елементарне непогоде. "Свесни смо да је и у Руској Федерацији тешка ситуација због свих дешавања и ова помоћ нам је због тога још драгоценија", рекао је министар. Гашић је најавио и да ће агрегати и пумпе за воду које су вечерас стигле бити упућене у Колубару, како би се испупмала вода из тамошњег басена, подсетивши да имамо проблема и на том пољу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА