Најновије

Кустурица: Украјина је наставак "југословенског сценарија"

АНДРИЋГРАД - Емир Кустурица, један од највећих српских стваралаца, изјавио је да се данашњи догађаји у Украјини уклапају у концепт "југословенског сценарија" разрађеног од стране Сједињених Америчких Држава.
Емир Н. Кустурица (Фото: ЈуТјуб)

Емир Н. Кустурица (Фото: ЈуТјуб)

"Ово је наставак онога што се десило у Југославији. У нашој земљи, када се она растурала, за све је био крив Милошевић. Али заборавља се да је Џорџ Буш 1991. године рекао да ће Сједињене Државе успоставити дипломатске односе са свим републикама које се отцепе од Југославије." - објашњава Емир Кустурица. "А онда смо четири године слушали пропаганду о кривом Милошевићу..."- каже Кустурица, преноси агенција РИА Новости. Кустурица је ово рекао у Вишеграду, у Андрићграду, на Међународном фестивалу краткометражног документарног филма - "12 духовних веза".
Прочитајте још:Порошенко одликовао орденом Андерса Фог Расмусена
Фестивал "12 духовних веза" су организовали Емир Кустурица и Омладински пројекат "Мрежа" из Русије. У конкуренцији више од 200 документарних филмова из Русије, Украјине, Белорусије и Србије, за креативне редитељске рукописе надграђено је 12 аутора, номинованих у категоријама Великодушност, Историју, Васкрс, Победу, Отаџбину, Породицу, Милост, Руски језик, Народ, Држава и Литература и Путин. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА