Најновије

Министар Гашић: Укинућемо минималац запосленима у Крушику

ВАЉЕВО - Министар одбране Братислав Гашић потврдио је данас да ће бити укинут минималац запосленима у "Крушику" и најавио укидање приватизације "Крушик - Акумулатора".
Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

"Крушик" ће имати све више посла. Уговор који је недавно потписан у Азербејџану, а којим је омогућен извоз муниције у ту земљу је добар и чини ми се да све иде у добром правцу", рекао је Гашић новинарима у Ваљеву. Гашић је средином јула посетио ХК "Крушик" и тада најавио укидање минималца од септембра запосленима у том предузећу. Оно што ћемо у наредном периоду да радимо, то је решавање проблема "Крушик - Акумулатора", рекао је Гашић, напомињујући да је то битно не само за Војску Србије већ је значајно и за Ваљево, како би се отворила нова радна места и запослили људи као што су некада радили у том предузећу. "Сада таворе, али учинићемо све да им помогнемо", рекао је министар одбране. Запослени у "Крушик - Акумулаторима", једином произвођачу никл-кадмијумских батерија за војску, полицију и железницу у југоисточној Европи не раде скоро две године, након дописа радника Агенцији за приватизацију да су власници те фирме давали лажне податке о исплати зарада.
Прочитајте још:Србија и Република Српска сутра држе заједнички седницу владеПајтић: Тито, Милошевић, Коштуница и Тадић 14 милијарди, а Вучић 7 за две године!
Министар Гашић је рекао да се ради на укидању те приватизације, јер је "Крушик - Акумулатори" добро радио. Раскид приватизације са власником фабрике, “Еуро Балкан корпорацијом” из Београда, одобрен је још у новембру прошле године, али још није спроведен у дело. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА