Најновије

Полицијски синдикати: Плати па клати!

БЕОГРАД - У престоници је током претпрошле ноћи исписано неколико графита којима се прети учесницима најављене Параде поноса, заказане за 28. септембар. На фасадама појединих зграда и на појединим билбордима по граду исписане су поруке „Нећу тату и тату“, „Стоп педерима“, „Стоп паради“ и „Неће шетати 28.9.2014“.
Са конференције за штампу полицијских синдиката, фото: Медија центар Београд

Са конференције за штампу полицијских синдиката, фото: Медија центар Београд

Истовремено, Независни синдикат полиције, ком су се прикључила још четири синдиката, остаје при одлуци да у петак почне штрајк. - Штрајк ће трајати до испуњења захтева, а његово одржавање нема везе са Парадом поноса - изјавио је председник тог синдиката Велимир Лукић.
Повезано:Бобан Стојановић: Идемо ка ПрајдуДанас протест адвоката испред Палате правдеМУП ОДЛУЧИО: Забрањени сви скупови у недељу осим Прајда!
Он очекује да у штрајку учествује 70 одсто полицајаца и додаје да би, због чињенице да је он на време најављен, МУП морао да забрани одржавање свих јавних скупова, укључујући и Параду поноса. - Надам се да ће Србија у недељу успети да пошаље поруку толеранције и различитости - изјавио је шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт. Девенпорт је у среду са повереницом за равноправност Невеном Петрушић и директорком владине Канцеларије за људска права Сузаном Пауновић најавио почетак медијске кампање за борбу против дискриминације, под називом „Дискриминација није шала“. Све троје учесника су на конференцију за новинаре дошли у мајицама на којим је писало „Дискриминација није шала“. Девенпорт је нагласио да је борба против дискриминације кључна за даље европске интеграције Србије, додавши да је она и део поглавља 23, које се тиче и заштите основних људских права. Како је рекао, у Србији и даље постоји дискриминација и подељеност у многим сегментима, указавши да се и даље велики број група суочава са ситуацијом да немају једнаке услове само због неког њиховог личног својства. Извор: Новости онлине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА