Најновије

Командант Алексеј Мозговој упутио проглас Украјинцима

Комадант бригаде Новоросије „Призрак” – Алексеј Мозговој, који је један од најзаслужнијих што је Донбас одолео кијевској хунти – обратио се специјалним апелом грађанима Украјине који себе сматрају Украјинцима.
Алексеј Мозговој (фото: ИТАР-ТАСС)

Алексеј Мозговој (фото: ИТАР-ТАСС)

Ово су битни делови његовог прогласа: „Украјинче, да, управо теби се обраћам. Желиш у Европску унију? Тамо је, говоре ти, рајски живот: све јасно, уређено и лепо, све у свему – рај. Али, све има своју цену, а та роба – веруј ми – прескупа је за твој џеп. А већ су почео да је плаћаш брдима лешева и рекама крви... Знаш ли да је на југоистоку твоје земље сада у току рат до истребљења? Тамо свакодневно гину твоји сународници. У току је масовно убијање не само војника, него још више цивилног становништва, оних који нису успели да напусте зону конфликта. Они који су успели да се спасу, побегли су у Русију, а не у дубину Украјине. Јеси ли помислио: зашто? То је само једна цена онога „Хоћу у Европу!” Са киме ратују војници твоје земље? Због чега вишецевним ракетним бацачима „Град” засипају села и градове? Славјанск, Луганск, Доњецк, Счастје и многе друге градове и насеља, а гину жене, деца и старци. Зар је то антитерористичка операција? Шта показује твој телевизор? Знаш ли ти шта се у ствари догађа? Теби никад неће показати како се цели одреди војника твоје армије предају или прелазе у редове народне војске (Новоросије). Зашто људи из Луганска и Доњецка не беже према Кијеву, него у Русију? О свему томе твоји медији громко – ћуте. Влада твоје земље се већ увалила у кредите, из кредита јој се више ни уши не виде. Неће имати одакле да се врате – биће ипак да бар то знаш. Још мало па ће се цела твоја влада разбежати по разним туристичким местима, напустивши Украјину заувек и оставив оза себе вишемилионске дугове према западним земљама. Одакле ћеш ти то враћати? Није ти био по вољи један председник Украјине, па 2004. Отишао на кијевски Мајдан, није ти се свидео други – опет си недавно поновио Мајдан. А за државним кормилом су опет тајкуни без савести који не само да пљачкају твоју земљу, него и шаљу младиће Украјине у сигурну смрт, присиљавајући их да сами увбијају мирне грађане. Наши дедови су се борили против фашизма у Великом Отаџбинском рату и срушили га. Част им и бесмртна слава! А данас бојовници-фашисти из Десног сектора стрељају цивиле и силују жене. Не можемо, на жалост, васкрснути победнике над фашизмом, али – можда је време да сами поновимо подвиг својих предака и да сами уништимо тај олош? Буди искрен: јеси ли задовољан ценом градског превоза и комуналних услуга, које – ево и ових дана – поново расту? Видиш ли шта се догађа? Можда је време да опет изађеш на главни трг? Али, можеш и да дођеш у нашу народну војску у чијим редовима можеш заштитити своје сународнике и успоставити власт какву сам желиш”.
Прочитајте још:(МАПЕ) Ево шта се за један дан променило на фронту у Украјини (ФОТО) Погледајте брутално уништену украјинску базу у близини Доњецка!
Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА