Најновије

Нису добили довољно, Карађорђевићи би од државе и рудник злата?

БЕОГРАД - Краљевска породица Карађорђевић у захтеву за реституцију, поред Белог и Краљевског двора на Дедињу и имања на најлуксузнијим локацијама у Београду, тражи од државе да им врати и рудник злата.
Краљевски Фото: Јутјуб(принтскрин)

Краљевски Фото: Јутјуб(принтскрин)

Према писању тог листа, захтев десеторо наследника краља Александра садржи више од 70 ставки, а вредност те имовине је баснословна. "Списак је дугачак као роман. Нема чега нема на њему - шуме, воцњаци, ливаде, некретнине... Оно што је највише привукло пажњу јесте рудник злата у општини Неготин. Уз њега иде и лабораторија за прераду златне руде и лагер у реци Пек", навео је извор Курира додајући да су "претерали са захтевом имовине и да је питање да ли им све то заиста припада. Према писању тог листа, краљевска породица је својевремено, руднике које сада потражују, добила од државе на коришћење и нису били власници, тако да по свему судећи неће имати право на повраћај.
Прочитајте још:Геј парада одобрена и почиње у 12 часова, Образ не одустаје од свог скупа!Ово је суштина феномена незнаног јунака, сто година после Првог светског ратаШТА НАС ЧЕКА НАКОН ПАРАДЕ? Чешка- фестивал садизма на улицама, Италија- голе жене газе иконе!
Директор Агенције за реституцију Страхиња Секулић нагласио је да ће Карађорђевић имати третман какав закон налаже. Агенција за реституцију расправљаће тек следеће године о повраћају имовине Карађорђевићима. Бели и Краљевски двор су законом заштићено добро н,улте категорије и као такво не могу бити враћени старим власницима. Свакако, одлука о захтеву биће донета у легалном поступку као и за све остале грађане, рекао је Секулић. Он је додао да ће тражити померање рокова за финанасијско обештећење са 2017. на 2020. годину. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА