Најновије

Национална гарда захтева оставку војног врха Украјине због издаје

Команданати батаљона Националне гарде Украјине затражили су оставку министра одбране Валерија Гелетеја, начелника штаба АПУ Виктора Муженка и других. Они тврде да су изгубили Иловајск и околину кривицом команде Оружаних снага Украјине, пуше руски Лајф Њуз.
Команданти батаљона Националне гарде Украјине, Семенченко други с лева, фото: Life News.ru

Команданти батаљона Националне гарде Украјине, Семенченко други с лева, фото: Life News.ru

- Ми смо били опкољени, не зато што смо лоши, не зато што смо ми будале, а изгубили смо због издаје, а пре свега због издаје сектора "Д" - рекао је командант батаљона "Дњепар-1" Јуриј Бреза. - Разговарали смо се са председником (Петром Порошенком, прм. нов.) и један од захтева су оставке министра одбране, начелника Генералштаба, а генерал Литвин треба да одговара у складу са законом. Према извештајима, командант Јужне оперативне контроле Армије Украјине Петар Михаилович Литвин, који је брат бившег председника Врховне Раде Украјине Володимир Литвин, дезертирао је из ратне зоне у Доњецком басену крајем августа.
Погледајте још:Украјинци извршили удар на ГорловкПОЉСКА НАОРУЖАВА УКРАЈИНУ: „Русија ће платити цену за ово што ради, и то не само у мртвим војницима“!
- Неуспех је резултат криминалних радњи Врховне команде АПУ - што је претходно указао командант "Донбаса" Семен Семенченко . Он је оптужио генерала за недостатак професионализма, истичући да је део Оружаних снага Украјине, која је требало да обезбеди покриће за деловање Националне гарде, " добровољно напустио положај " . Семенченко је позвао украјинску заједницу да изврши притисак на руководство Армије да командује повећање војне снаге код Иловајска. У међувремену, обични војници батаљона "Донбас" криви су за смрт њихових другова, навео је Семенченко. Како је рекао новинарима један од украјинских националних гардиста, смрт десетина његових другова у борби са милицијом код Иловајска била је директна последица наређења команданта батаљона. Извор: Lifenews.ru          

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА