Најновије

Гаспром: Ми ћемо гас довести до Турске, а Европа нека га довезе од Турске

МОСКВА - Рок за покретање гасовода Турски ток мало ће се разликовати од планираних рокова за Јужни ток, изјавио је у етру радија Комерсант ФМ званични представник Гаспрома Сергеј Купријанов.
Гасовод ће свакако проћи кроз Црно Море (Фото: Соутх-Стреам.инфо)

Гасовод ће свакако проћи кроз Црно Море (Фото: Соутх-Стреам.инфо)

"Чим усагласимо излазне тачке на турској обали, почеће радови", казао је он. Купријанов је, такође, навео да још увек не постоји званични назив 'Турски ток', али "изгледа да ће се управо тако звати". Купријанов је прокоментарисао и јучерашње речи заменика Европске комисије Мароша Шефчовича: "У тим коментарима господина Шефчовича од јуче, највише изненађује, извините за таутологију, његово изненађење информацијом коју је јуче добио од Гаспрома и Министарства енергетике РФ. Ствар је у томе, што су параметри овог пројекта објављени још у децембру и ништа принципијално ново није речено", навео је Купријанов. "То није наша одлука, већ изнуђено решење до ког смо дошли... Обими планирани за транспорт Јужним током од 63 милијарде кубних метара сада ће бити усмерени преко Турске. Променила се траса, али не по нашој жељи", додао је представник Гаспрома. "Гаспром сарађује са својим партнерима у Европи на тему изградње инфраструктуре за прихватање гаса из Турског тока, али сам Гаспром ту инфраструктуру неће градити", изјавио је Купријанов. "Ми сада радимо, између осталог, са европским партнерима на томе да цев буде двострана, али се тиме нећемо бавити на европској територији", казао је Купријанов у етру радија Комерсант FM.
Прочитајте још:Украјина: Турски гасовод бескористан за ЕвропуГазпром преузима 100% акција „Јужног тока“Газпром ће сав гас који „тече“ преко Украјине усмерити – према Турској
Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА