Најновије

Грци ухапсили џихадисте који су планирали нападе по Европи

ATИНA - Наjмање четворо људи ухапшено jе данас у Aтини, у оквиру истраге о џихадистичкоj ћелиjи, растуреноj ове седмице у Белгиjи, пре него што су њени чланови успели да изврше напад, саопштио jе извор из грчке полициjе.
Специјалне јединице грчке полиције (Фото: greece.greekreporter.com)

Специјалне јединице грчке полиције (Фото: greece.greekreporter.com)

Грчка антитерористичка полициjа покушава да откриjе да ли су ухапшени, међу коjима jе Aбделхамид Aбауд (27), наjвероватниjе вођа ћелиjе, планирали нападе из Грчке. Хапшење се одиграло у кварту Панграти у Aтини, усред дана, а том приликом заплењено jе и неколико мобилних телефона, наводи извор из полициjе. Белгиjске службе безбедности завршиле су ове седмице обимну антитерористичку акциjу у коjоj су двоjица осумњичених убиjена, а већи броj особа ухапшен. Полициjа jе извела сериjу рациjа у западном предграђу Брисела Ајндховену и у градићу Вервиjеу близу немачке границе са циљем да разбиjе групе џихадиста коjе су спремале терористичке нападе. Двоjица осумњичених убиjена су у размени ватре са полицаjцима у Вервиjеу, а jедна особа jе рањена. Белгиjске власти су раниjе саопштиле да су терористи спремали терористичке нападе сличне онима коjе су џихадисти прошле недеље извели у Паризу, али да белгиjске групе нису биле директно повезане са француским џихадистима. Aбауд, Белгиjанац мароканског порекла, озлоглашени jе џихадиста, коjи jе боравио у Сириjи, наводи, AФП.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Монструозно: Дете џихадиста убија двоје РусаЏИХАД МРЕЖА: У Бугарској ухапшен саучесник терористичког акта у ПаризуБраћа Куаши идоли младих у француским предграђима
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА