Најновије

Бил Гејтс: Вештачка интелигенција би могла да нас уништи

РЕДМОНД - Људи би требало да буду забринути због претње која се крије у вештачкој интелигенцији, рекао је Бил Гејтс, наводећи да не разуме оне који нису свесни да би вештачка интелигенција могла да се развије до те мере да људи више неће моћи да је контролишу.
Бил Гејтс (Фото: mikael134.deviantart.com)

Бил Гејтс (Фото: mikael134.deviantart.com)

"Као прво, машине ће радити све више послова уместо нас што је добро само ако то будемо могли да контролишемо како треба, али због њихове интелигенције морамо бити опрезни", упозорио је Гејтс. Са њим су сагласни и Илон Маск, челник Спејс Икса и Тесла Моторса, као и научник Стивен Хокинг. Обојица су упозорили на могућност да би вештачка интелигенција могла да се отме људској контроли. "Машине би могле да буду одговорне за крај човечанства", песимистичан је Хокинг. Гејтс, Маск и Хокинг су својом изјавом контрирали изјави Ерика Хорвица, једног од челника Мајкрософтовог одсека за истраживање, који је рекао да вештачку интелигенцију генерално не види као претњу. "Постојале су разне забринутости да ћемо изгубити контролу над неким облицима интелигенције. Мислим да се то неће десити", рекао је Хорвиц.
Прочитајте још:Свету прети катастрофа: Да ли смо спремни за оно што долази?Угрожено милијарду Андроида, Гугл неће помоћи!РЕВОЛУЦИЈА: Комуникација од мозга до мозга
Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА