Најновије

Јахјага и Мустафа на Божић у Високим Дечанима

ПРИШТИНА – Косовска председница Атифете Јахјага и премијер Иса Мустафа су током посете манастиру Високи Дечани честитали Божић свим грађанима Косова православне вероисповести пожелевши им да га прославе у миру и са ближњима.
Игуман Високих Дечана (Фото: ЈуТјуб)

Игуман Високих Дечана (Фото: ЈуТјуб)

Косовске званичнике дочеко је игуман манастира Високи Дечани отац Сава Јањић изразивиши велико задовољство због ове посете, пренела је Радио телевизија Косова. Јахјага је рекла да је „Божић један велики празник и значајан дан” и да „овај празник преноси поруку мира, хармоније, солидарности и вере”. „Оцу Сави у име свих грађана и институција честитала сам овај велики православни празник”, рекла је косовска председница. Мустафа је навео „да на Косову постоји висок степен верске толеранције и солидарност и да се нада да ће тако бити и у будућности”, преноси РТК.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Сахрана команданта Бетмена и његових сабораца
„Наша жеља је да сви наши грађани буду равноправни, да живе у солидарности и да негују суживот, и да се заједнички изборимо са проблемима са којима се сви суочавамо, јер то нису проблеми само једне заједнице или вере, већ они пођеднако погађају све нас”, рекао је Мустафа. Игуман мансатира Високи Дечани је истакао да су капије тог здања отворене за људе свих вера и националности. „Желео бих да и ово свето место и сва друга света места и светиње других религија буду места где ће се људи зближавати повезивати како би радили заједнички за бољу будућност свих”, рекао је Јањић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА