Најновије

"Eвропа Србији и балканским земљама увалила 100.000 миграната"

БЕОГРАД - Српска народна партија захтева од Владе Србије да одбаци план о мигрантима који је јуче донет на састанку лидера ЕУ и западног Балкана. СНП сматра да је тај план противан интересима Србије.
Мигранти (Фото: Јутјуб)

Мигранти (Фото: Јутјуб)

- Ми треба да штитимо свој интерес, као што то раде све земље чланице ЕУ у овој кризи, а не да испуњавамо туђе планове који могу да угрозе безбедност наше земље и грађана. Од Србије и других земаља на Балканској рути захтева се да трајно приме 100.000 миграната на својој територији како би се успорило њихово напредовање ка земљама ЕУ. Поред тога, донета је одлука да се спољне границе Европске уније додатно ојачају распоређивањем пограничне страже Фронтекс на граници између Хрватске и Србије. То практично значи да је Србија добила улогу да буде карантин за мигранте пред вратима ЕУ - саопштила је СНП. Српска народна партија већ месецима упозорава да ће Европска унија учинити све да спречи прилив миграната на њену територију. - Физичке препреке и војска на границама постављене су у Мађарској, Бугарској, Словенији, а то је најавила и Хрватска. Не смемо да дозволимо да једино границе Србије остану незаштићене. Треба да гледамо шта ради Европска унија и да радимо исто што и она. Ни мање ни више од тога. Европска унија није заинтересована да трајно прими мигранте са Блиског истока јер у њима види претњу која заувек може да промени етничку и демографску слику Европе. Уз то, подаци безбедносних служби указују да се међу мигрантима налазе хиљаде бораца ИСИС-а и других исламских милитантних група који би на територији ЕУ постали ”терористи спавачи” који чекају тренутак да се активирају и изврше терористичке нападе попут оних у Паризу, Мадриду, Лондону. Ако сама Европска унија није спремна да прими мигранте, не видимо разлог да Србија показује ту спремност, а неретко у њој и да предњачи - кажу у овој партији. Српска народна партија је још једном истакла свој став да је неопходно изградити зид на граници са Македонијом како би се зауставио неконтролисани прилив миграната на нашу територију.
Прочитајте још:ЗА САДА ИЗБЕГАВАЈУ КАЗНУ: Tачи, Весељи и Љимаj скинути са оптужницеСвађа у редовима СНС-а: Бабићу ћути, не брукај нас
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА