Најновије

ВУЧИЋ ОДЛУЧИО: О судбини Владе и интригама половином октобра

ПОЖАРЕВАЦ - Премијер Александар Вучић изјавио је да ће половином овог месеца саопштити судбину владе, односно одлуку о изборима, те да ће се тада осврнути и на све интриге и трикове које су пратиле њен рад.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Тиме је Вучић одговорио на питање новинара да прокоментарише данашању изјаву министра Александра Вулина: "докле ће да трпи Кори Удовички у влади". "Мислим да је свима јасно да државни органи раде свој посао, али и да је свима јасно о чему се ту радило. Ја се не бавим интригама и бесмислицама, лажима и препуцавањем", навео је премијер. Према његовим речима, сви довољно добро знају ко је у Србији и колико поштен. Приметио је да су, насупрот интригама, успеси владе, поткрепљени конкретним подацима и резулатима, нешто што нико не може довести у питање. Ствар је, подвукао је Вучић, у буџету, у заустављању рецесије, привредном расту... и то су чињенице које нико не може довести у питање јер је Србија ушла у раздобље динамичног раста и "шта год било неће се враћати у рецесију". Атмосфера која се у друштву креира је нешто сасвим друго, констатовао је Вучић и додао да у овом тренутку неће тиме да се бави. Због свега тога, он је поновио да ће 15. октобра, или дан касније, уколико 15. буде заузет састанцима с комесаром Јоханесом Ханом, који у Београд доноси извештај о напретку Србије, обавестити јавност "о свим триковима које је влада прошла у претходном периоду, почев од тобоже хиљада мртвих у Обреновцу, тврдње да су министри и новинари чекали хеликоптер из Новог Пазара на аеродрому, прислушкивања, као и написа о томе да је новинарку РТС Петру Цвејић "ослободио" у судском процесу због наводне везе са њом, коју, иначе, додао је, никада није ни видео...". "Толико сам се лажи, интрига и беслисмлица наслушао - ево ја идем на детектор, а они се крију на Тајланду, па ће на Занзибар, Канаду, Аргентину... шта ја треба да радим - да се бавим лажима и препуцавањима сваки дан", рекао је Вучић.
Вучић је потврдио да ће надлежни органи предузети и до краја спровести истрагу поводом свих навода из текста који је Телепромптер објавио као запис прислушкованог разовора Бојана Пајтића и Лидије Удовички. "Испитаћемо све, и ко је прислушкивао и ко је кога рекетирао", рекао је премијер новинарима и нагласио да тај случај неће остати неразјашњен. Он је приметио да су сви који су оптужени за прислушкивање и рекетирање изразили спремност да сведоче на полиграфу, док сви који стоје иза тих оптужби - одбијају детектор лажи. Премијер је додао да је протал Телепромптер, односно његов уредник, гори и од Таблоида и његовог уредника Милована Бркића, који је објављивао најневероватније лажи о њему и њговој породици.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА