Најновије

Крај вековне мистерије: Ово је Џек Трбосек? (ФОТО/ ВИДЕО)

Прави идентитет Џека Трбосека би коначно могао бити откривен, тврди Ричард Патерсон (45), који је провео скоро 20 година истражујући тај случај.
Ово је Џек Трбосек? (Фото: Јутјуб)

Ово је Џек Трбосек? (Фото: Јутјуб)

Пошто је пропутовао свет тражећи трагове о правом убици, он тврди да су докази против чувеног песника Френсиса Томсона јачи него против било ког другог осумњиченог. Патерсон је проучавао животе Трбосека и Томсона како би доказао да је овај песник заправо одговоран за убиства бројних жена широм Лондона. Он сада тврди да има доказ да је Томсон био крволочни серијски убица из Лондона. Патерсон тврди да је Томпсон из Престона у Ланкаширу писао о убијању људи, али и да је имао хируршког искуства и да је био близак са најмање једном проститутком из те области. - Захвалан сам што сам успио да учествујем у раскринкавању чувеног Џека Трбосека - рекао је он и додао: - Узбуђен сам што људи почињу да схватају овај случај озбиљно и што коначно почињу да верују да је Томсон починио та убиства. Патерсон, који је пореклом из Аустралије, постао је убеђен да је Томсон убица када је прочитао једну од његових књига поезије 1997. године и када је открио да је Томсон био обучен за лекара. Сада, након што је пропутовао свет тражећи трагове о правом убици, он тврди да су докази против Томсона јачи него против било ког другог осумњиченог. Патерсон, који је професор енглеског језика у неколико школа у Новом Јужном Велсу, рекао је: -Томсон је чувао скалпел у капуту и знао је да спроведе хируршке захвате који су идентификовани код више Трбосекових жртава. Он је помагао при операцијама и исекао је бројне лешеве као студент. Томсон се преселио из Ланкашира у Лондон 1885. године, надајући се да ће постати чувени писац.

Трбосек је био наркоман

Џек Трбосек је био зависник од опијума и живео је тешко у граду док му локална проститутка није понудила да остане код ње. Њихово пријатељство се убрзо претворило у једнострану романсу са Томсонове стране па се верује да је ментално нестабилни песник полудео када га је она оставила. Патерсон наводи да је песник почео да искаљује гнев на осталим проституткама у тој области. - Када јој је рекао да ће неко објавити његову књигу, она је рекла да га оставља, пошто јавност не би разумела њихов однос - рекао је он. То се догодило након годину дана романсе. - Кратко пре и кратко после убистава, песник је писао о убијању проститутки ножевима - рекао је Патерсон. Он се нада да ће његова открића помоћи да се разоткрију и спрече слични злочини. У оквиру своје истраге посетио је Томсонову кућу у Престону, али и Бостон у САД како би прегледао колекцију његових писама. Његова открића ће бити објављена у новој књизи "Francis Thompson - a Ripper Suspect" (Френсис Томпсон - Осумњичен да је био Џек Трбосек).
Прочитајте још:ЈАЧИ ОД ЕНГЛЕСКОГ: Овај језик ће бити глобално најпопуларнији!СУМОРНА ПРЕДВИЂАЊА: Људима прети иста опасност која је побила неандрталцеПрво обраћање јавности америчког председника Кенедија (ВИДЕО)
Извор: nezavisne.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА