Најновије

САД ИМ ЈЕ ЈАСНИЈЕ ШТА ЈЕ ГОВОРИО: Пророчке речи Владимира Путина! (ВИДЕО)

МОСКВА - Владимир Путин, председник Руске Федерације, 28. септембра ове године, обратио се чланицама СБ УН на седници Генералне скупштине у Њујорку.
Владимир Путин - говор на седници СБ УН (Фото: ЈуТјуб)

Владимир Путин - говор на седници СБ УН (Фото: ЈуТјуб)

Његове тадашње поруке и упозорења данас постају стварност. Колико то увиђају и западни лидери јасно је по политичким потезима и позивима на јединство и "савезништво са Русијом". Путин у једном делу говори о опасности од сарадње и успостављања односа са терористичким групама, отворено оптужујући САД и део западних земаља, оштрим речима којима им каже: "Они нису глупљи од вас." "Од политике у чијој су основи самоувереност, убеђеност у сопствену изузетност и некажњивост не одустају", каже Путин говорећи о "онима који сарађују са терористима". Јасно је да директно оптужује Америку јер је амерички председник Барак Обама већ критикован и раније од стране Москве због речи да је "америчка нација изузетна и посебна". Кремљ је ту изјаву раније оценио као нацистичку перцепцију света. Руски лидер је тог 28. септембра упозорио УН на "ескалацију тероризма у Европи и широм света" и објаснио начин на који је могућ развој догађаја уколико не промене политику наспрам Сирије. Против Исламске државе се реално боре само Башар ел-Асад и ирачки Курди, навео је Путин, огољујући потпуно улогу САД-а и НАТО алијансе у Сирији. Путин у говору отворено оптужује западне земље да су омогућиле развој Исламске државе. Подсећамо, јуче је руски председник рекао да Исламску државу спонзорише 40 земаља, а да су међу њима и неке чланице Г20. Погледајте овај титловани снимак Путиновог говора у Уједињеним Нацијама:
Прочитајте још:Може ли Исламска држава да уједини Обаму и ПутинаПЕСКОВ: Наша подморница из Медитерана није ракетирала циљеве у СиријиНЕШТО СЕ СПРЕМА: Велике вежбе иранске артиљерије
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА