Најновије

НАЈВЕЋА РУСКА МИСТЕРИЈА: Необјашњив догађај од којег се леди крв у жилама (ФОТО/ ВИДЕО)

Планински пролаз Ђатлов који се налази на Уралу постао је злогласан након кобне ноћи у фебруару 1959. године, када је тамо под неразјашњеним околностима живот изгубило девет искусних планинара.
Оштећени шатор који је пронашао спасилачки тим (Фото: Википедија)

Оштећени шатор који је пронашао спасилачки тим (Фото: Википедија)

Закључак истраге био је да је узрок смрти "моћна непозната сила", али до дана данашњег није јасно шта се тачно догодило са планинарима чија су тела била радиоактивна, а повреде наликовале последицама снажне и намерне силе која им је у тренутку одузела живот. О размерама овог трагичног догађаја говори и то да је пролаз чак и добио име по вођи експедиције Игору Ђатлову, искусном планинару који је у наизглед безопасан излет повео деветеро студената уралског политехничког факултета. Група планинара је, крећући се преко превоја схватила да је залутала услед слабе видљивости и погоршаних временских услова, због чега је одлучила да се улогори на планинској коси до јутра.

Планинари пронађени само у доњем вешу!

Њихов шатор је пронађен две недеље касније, ножем расечен изнутра и прекривен снегом. Био је празан, и у њему су биле ципеле и одећа свих чланова експедиције. Изгледало је да су га напустили у журби и по сопственој вољи. Није било, а није ни сада, јасно зашто су изашли практично голи на температури од 30 степени испод нуле. Осам или девет босоногих трагова у снегу водило је ка километар и по далеком другом превоју, где су испод једног кедра пронађени остаци ватре и прва два тела, изгорелих дланова, боса и само у доњем вешу. Гране су биле поломљене, што значи да су се планинари пели на дрво. Три одвојена тела су пронађена између кедра и логора, на различитим местима, у позама које сугеришу да су покушавали да се врате у логор. За преостала четири путника трагало се више од два месеца. Пронађени су у мају испод четири метра снега, дубље у шуми. Утврђено је да су били обучени у гардеробу претходно откривених чланова екипе, која је имала трагове насилног скидања и цепања.

Косе свих жртава биле седе!

На првих пет лешева нису пронађени трагови насиља, па се веровало да су умрли од смрзавања. Међутим, тела пронађена у мају су све променила. Троје њих су имали фаталне повреде: један мушкарац је имао тешку повреду главе, а други мушкарац и једна жена су имали фрактуре грудног коша. Лекар који их је испитао тврди да је сила која је могла да нанесе такве повреде морала да буде огромна. Да све буде још мистериозније, иако су имали ове унутрашње повреде, споља се то није видело. Ипак, најужасније од свега је то што су косе свих жртава биле седе! Нелогично, имајући у виду да је најстарији члан екипе имао 37 година, а да су сви остали били у својим 20-им. Сва одећа била је контаминирана високим нивоом радијације. Ипак, четврта жртва откривена у мају имала је спољне повреде: другој жени у експедицији су недостајали језик, очи, делови усне, делови лица и део кости лобање.
Прочитајте још:СТРАШНО ПРОРОЧАНСТВО МОНАХА С ТИБЕТА: Ово ће се догодити после кључне 2015. године!Крај вековне мистерије: Ово је Џек Трбосек? (ФОТО/ ВИДЕО)СУМОРНА ПРЕДВИЂАЊА: Људима прети иста опасност која је побила неандрталце
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА