Најновије

"ОНИ СУ БЕЗБЕДНОСНИ РИЗИК": Француска вратила са границе већ 1.000 људи!

СТРАЗБУР - Француске власти забраниле су улазак у Француску за око 1.000 људи за које се верује да представљају "безбедносни ризик", од увођења строжијих граничних контрола 13. новембра, саопштио је данас министар унутрашњих послова те земље Бернар Казнев.
Бернар Казнев (фото: Јутјуб принтскрин)

Бернар Казнев (фото: Јутјуб принтскрин)

Они су спречени да уђу у Француску "због ризика који би ти људи могли да представљају по јавни ред и безбедност у нашој земљи", рекао је Казнев током посете североисточном граду Стразбуру. Близу 15.000 полицајаца, припадника жандармерије и цариника је распоређено на границама, додао је Казнев. Циљ појачаних контрола је да омогуће представницима власти да ојачају безбедност пред почетак Конференције о клими у понедељак у Паризу и да се супротставе високом нивоу претње од тероризма са којом се држава суочава, казао је Казнев и додао да ће они, у случају да то буде неопходно, спровести хапшења. Неколико сати након ступања на снагу строжијих граничних контрола 13. новембра, уведених пред разговоре о клими, екстремисти су извели серију напада на неколико локација у Паризу, усмртивши 130 људи.
Прочитајте још: 
Француска влада, која је прогласила ванредно стање, саопштила је да ће наставити са појачаном контролом граница. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА