Најновије

Е, овакав кромпир још нисте јели! (ВИДЕО)

Кромпири могу да се припремају на много начина, а један од омиљенијих је “кромпир у чакширама” односно печење кртоле у љусци, у рерни. Швеђани су од тога направили праву гурманску уметност под називом – Hasselback Potatoes, у слободном преводу – хармоника.
Овакав кромпир још нисте јели (Фото: thevulgarchef.com)

Овакав кромпир још нисте јели (Фото: thevulgarchef.com)

Идеја је генијална јер, осим што овако припремљен изгледа неодољиво, оставља доста простора за манипулисање укусом, на пример, између сваке кришке уметне се мало сланине, рибе, сира или другог зависно што неко воли. Hasselback Potatoes може бити засебно јело, или прилог, на пример печеном месу. Врло је једноставан за припрему. Поступак: Изаберите кромпире с танком кором, подједнаке величине. Кору не гулите већ оперите добро под водом. Танки слој површине кромпира одрежите да би стајао равно на подлози. Ставите га на даску, између две варјаче (оне служе да кромпир не зарежете ножем до краја) и сеците га на танке шнитице. Прелијте га с мало уља или масти тако да у сваки прорез уђе део. Посолите. Ставите га да се пече на 180 степени око 45 минута до сат времена (зависно од величине). Савет више – желите ли пикантнији укус, пред крај печења између шнитица кромпира ставите мало препечене сланине и на крају преко целог кромпира поспите рендани сир (нпр. гауду). Пеците још мало док сир не порумени.
Прочитајте још:Пројице с јајима и спанаћемУмотала је сланину око лука: Направила је нешто преукусно! (ВИДЕО)СЈАЈНА ИДЕЈА ЗА БРЗ РУЧАК: Печена пилетина са пармезаном
  Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА