Најновије

ДВЕ ПОСНЕ ИДЕЈЕ ЗА РУЧАК ОД 300 ДИНАРА: Здраво, брзо и укусно!

Пост не мора да прође само у једењу пекарских производа и конзерви рибе. Спремите здраво и укусно јело за мало новца.
(Фото: coolinarika.com)

(Фото: coolinarika.com)

Доносимо вам две идеје за здрав посан ручак:

Скуша са кромпиром

Потребно је: 2 скуше средње величине (150 динара), 4 средња кромпира (60 динара), 1 лимун, 1 главица лука, мало маслиновог уља, со, бибер, рузмарин и мало јабуковог сирћета Припрема: Скушу очистите од изнутрица и одцеците јој главу, затим је добро посолите, у средину скуше ставите две кришке лимуна и ставите мало бибера и мало рузмарина. Затим скушу тако напуњену лимуном замотајте у фишек од алуминијумске фолије (сваку рибу посебно). Поредајте у плех скушу и пеците на 200 степени 20 минута. За прилог направите кромпир. Скувајте кромпир, затим скуван исеците на кругове, па у то додајте исецкан лук, исто на колутове, па све посолите, ставите мало маслиновог уља и јабуковог сирћета. Служите топло уз рибу коју сте извадили из фолије.

Печурке и пиринач са соја комадићима

Потребно је: 200 грама соја комадића (150 дин), 200 г печурки (100 дин), 1 главица црног лука, мало вегете, 200 мл парадајз соса, мало оригана и 1 шоља (200 мл) пиринча. Припрема: У пола литре кључале воде ставите мало уља и мало вегете, затим додајте соја комадиће и пустите да проври 5 мин. Скините са ватре. У тигању издинстајте једну већу главицу црног лука и печурке, када се издинстају тако да немају више воде додајте им парадајз соса па пустите да проври. Након тога додајте и соја коцкице и мало воде па пустите нека се све крчка неких 15 минута на тихој ватри. Додајте вегету и оригано па скините са рингле. Пиринач скувајте тако што ћете у кључалу и зачињену воду да ставите опран пиринач. Када проври, промешајте и заклопите и оставите да одстоји 10 минута. Повремено промешајте. Служите топло тако што ћете на тањир прво да ставите скуван пиринач а преко да прелијете сос од печурака и соје.
Прочитајте још:Посне шпагете са ослићемПосна пицаПосна Шварцвалд торта
Извор: stil.kurir.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА