Најновије

СПРЕМАЈУ УДАР НА ПУТИНА: 1. марта почиње "мајдан у Москви"

МОСКВА - Хакерска организација "КиберБеркут" је објавила документе преписке Андреја Ревутцког, блиског саветника украјинског премијера Арсенија Јацењука, и једног од лидера руске опозиционе невладине организације "Бели протест", Николаја Лјаскина.
Део преписке (Фото: news-front.info)

Део преписке (Фото: news-front.info)

Из те преписке се види да је у припреми "мајдан за Путина", односно, да Лјаскин договора са саветником Јацењука на који начин отпочети државни удар у Москви, те како Кијев може помоћи у организацији целе ствари. КиберБеркут наводи да је преписка вршена са блиским саветником Андреја Јацењука, политикологом и политичким активистом Андрејом Ревутцким (revutskiy.andrey@gmail.com). План је да се 1. марта 2015. године направи протест у Москви у којем би се изазвали сукоби са полицијом. У преписци се наводи и да је потребно довести у Русију инструкторе који су обучавали "мајдановце" у Кијеву, као и да ће бити довољно људи, јер ће за учешће на протестима бити плаћано по 1.000 рубаља дневно. Поред 1.000 рубаља дневно биће обезбеђен и смештај, храна и трошкови путовања, наводи се у преписци. Афирмација људи да изађу на протест 1. марта ће добрим делом бити вршена преко друштвених мрежа, види се из преписке. Лјаскин је тражио од Кијева да пошаљу искусне људе са мајданских протеста због тога што је потребно што боље организовати људе и руководити сукобима са полицијом.
Прочитајте још:Европа у страху од „руске пропаганде“
Стејт департмент је одвојио буџет од 5 милијарди долара којима финансира преко 10 хиљада организација у Русији, наводи сајт Русдозор.Ру, наводећи као извор раније писање руских медија, те закључује да је утицај огроман и да постоји цео спектар фактора који ће бити укључен у покушај свргавања Путина са власти по рецепту "уличне револуције". Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА