Најновије

"Кина неће толерисати инциденте"

ПЕКИНГ- Потпредседник кинеске Централне војне комисије Фан Чанглонг рекао је да Пекинг убудуће неће толерисати инциденте Мјанмара.
Кина (Фото: Flickr/RandomWire)

Кина (Фото: Flickr/RandomWire)

Осим тога, он је нагласио да ће Кина у случају сличног инцидента реаговати "одлучно и чврсто" да заштити свој народ, преноси агенција Синхуа. Четири Кинеза погинула су у петак на југозападу Кине од залутале бомбе коју је испустио ратни авион Мјанмара,Фан је то рекао у јучерашњем телефонском разговору са врховним командантом Одбрамбене службе Мјанмара Мином Аунгом Хлајнгом. Он је изразио наду да ће Мјанмар решити успешно најновији инцидент и заједно са Кином радити на обезбеђењу стабилности и сигурности у граничним областима. Мин Аунг Хлаинг је рекао да Мјанмар разуме кинеска осећања и пружио је уверавања да ће његова земља послати тим да заједнички са кинеском страном истражи инцидент, преноси Синхуа. Он је такође обећао да ће против одговорних бити покренуте одговарајуће мере. Додао је да ће војска Мјанмара наставити пријатељску сарадњу са кинеском војском. Мјанмарски ратни авиони су у неколико прилика прешли границу са Кином, а залутала ватра је угрозила животе и имовину Кинеза, навео је Фан. Залутала ватра из борбе између снага мјанмарске војске и армије локалног народа 8. марта је оштетила једну кућу у Кини. У инциденту у петак, мјанмарски авион је погодио поље шећерне трске у граничном градићу Линкангу, убивши четворо, а ранивши девет људи. Кинеске ваздухопловне снаге од петка патролирају граничним областима са Мјанмаром и "прате, надгледају, упозоравају и терају" ратне војне авионе Мјанмара који се превише приближе Кини. Заменик кинеског министра спољних послова Лију Џенмин изразио је протест мјанмарском амбасадору у Пекингу због најновијег инцидента, а протест мјанмарским властима јуче је изразио и амбасадор Кине у Мјанмару.
Прочитајте још:Украјинци поставили лажни надгробни споменик Путину (ФОТО, ВИДЕО)Борци Исламске државе прерушени у жене беже из Ирака (ФОТО)
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА