Најновије

"Приче са дијагнозом" нова књига Марка Видојковића

Издавачка кућа Лагуна објавила је нову књигу Марка Видојковића. Двадесет шест нових прича први пут пред читаоцима, његовим препознатљивим хумором, уздижу нас из непријатне друштвене стварности – овог пута и излетима у фантастичко приповедање.
Насловна страна-Лагуна

Насловна страна-Лагуна

У „Причама с дијагнозом“ налази се двадесет шест језгровито исприповеданих и тематски разноврсних прозних дела. У њима ћете наићи на: ванземаљце, чудовишта из мрака, острашћене навијаче из фотеље, правог-правцатог инквизитора; на побуњене електричне уређаје, искомплексиране воајере, минијатурни полни орган, романтични абортус и на оружани устанак против паса луталица. То је и даље само делић Видојковићевог приповедачког микросвета. Из приче у причу, оком познаваоца људске душе, аутор прецизно приказује наше животе, задаје крошее заплетима, а нокаутира преокретима, све време вас уздижући из понора непријатне друштвене стварности препознатљивим хумором који у овој књизи постаје урнебесан. Кад би Видојковићева дела била јела, „Приче с дијагнозом“ биле би један од његових водећих специјалитета. Нова књига Марка Видојковића је сва у јубилејима. „’Приче с дијагнозом’ су моја десета књига која излази тачно 15 година откако ми је објављена прва прича, у години у којој пуним 40, и оно што је посебно мени значајно, она излази као 50. јубиларна књига у Лагуниној едицији ’Меридијан’. На тај начин мислим да су се Лагуна и Марко Видојковић спојили у више од једног јубилеја, а читаоци могу да уживају у чак 26 до сада необјављених прича. С дијагнозом“, рекао је Видојковић. Уредник едиције Меридијан, Игор Маројевић, истиче да нам „Приче с дијагнозом“ представљају једног другачијег Марка Видојковића „Вештим дефинисањем ситуације и доследном наративном економијом, али и излетима у фантастичко приповедање, који нису били својствени његовим романима, ’Приче с дијагнозом’ нам показују једног другачијег Марка Видојковића који ће задовољити своју досадашњу публику и, без сумње, створити нову. Пошто је управо осећај за ново један од заштитних знакова едиције ’Меридијан’, логично је да ’Приче с дијагнозом’ буду јубиларно, педесето издање ове библиотеке“, рекао је Игор Маројевић.
Прочитајте још:Препоручујемо да прочитате књигу „Степски коњи“Кустурица: ЕУ није демократија, него „неолиберални монархизам“
Извор: Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА