Најновије

Мира Марковић дугује држави преко два милиона динара

БЕОГРАД- Удовица Слободана Милошевића, некадашњег председника Србије и СР Југославије, Мирјана Марковић (72) за кућу у Пожаревцу има порески дуг од 1.279.621 динар, а за грејање 969.695, због чега је предузеће “Топлификација” против ње покренуло судски спор. Ови дугови односе се на породичну кућу у Немањиној улици број 41, у чијем је дворишту Милошевић сахрањен 18. марта 2006. Реч је о приземној кући површине 320 квадрата, која је саграђена на имању Мирјаниних родитеља у ширем центру града.
Мира Марковић (Фото: novilist.hr)

Мира Марковић (Фото: novilist.hr)

У непосредном суседству је и кућа Мирјаниног и Слободановог сина, Марка Милошевића (40), подигнута 1998, површине 350 квадрата. У њој данас живи Маркова невенчана супруга Милица Гајић (37) с њиховим петнаестогодишњим сином. Као и његова мајка, и Марко дугује порез за кућу, и то 814.938 динара, али дуг за грејање нема. - Марко Милошевић за грејање у Немањиној 37, има месечно задужење од 10.086 динара. Закључно са новембром дуг је 20.542 динара - рекао је за “Новости” Дејан Дачић, директор ЈП “Топлификација”. Мирјана је тужена за грејање, али не и за порез, као ни Марко. У локалној пореској администрацији као разлог наводе њихову дугогодишњу недоступност. - Пошто ни Мирјана ни Марко не живе на наведеним адресама, не могу им се уручити опомене, које смо слали годинама уназад. Они немају рачуне које можемо да блокирамо, нити можемо да им запленимо имовину, јер би, у одсуству власника, тако нешто било незаконито - каже Вељко Голубовић из пореске администрације. Према подацима које су “Новости” прибавиле од “Електромораве” и комуналних предузећа, Мирјана и Марко немају дугове за струју и воду, као ни за одношење смећа. - За Маркову кућу у Немањиној 37, корисник услуге Милица Гајић редовно плаћа одношење смећа и нема дуговања. Кућа Мирјане Марковић у Немањиној број 41 затворена је и у њој нико не живи - саопштили су из ЈКП Комуналне службе.
Прочитајте још:ДА ЛИ ЈЕ ПРЕТЕРАО: Погледајте шта је Шешељ написао о Драгици Николић!Стефановић: Вучић није Тони Блер
Пажњу јавности неплаћени рачуни Мирјане и Марка скренули су 2005, када је обелодањено да за струју заједно дугују више од милион динара. Ове дугове ускоро је измирио СПС, али није познато да ли ће то учинити и сада, за неплаћено грејање и порез. Марко Милошевић је напустио Србију 7. октобра 2000. године, а његова мајка у фебруару 2003. Бамби парк Марко Милошевић у Пожаревцу поседује и део “Бамби парка”, на бесплатно уступљеном градском земљишту, којим сада управља његова невенчана супруга Милица Гајић. Располаже и пословним простором на Старом корзоу, у којем је некад била пекара “Нон-стоп”, али је он у судском спору, јер предузеће “Ангропромет текстил” није имало право да му га препусти, пошто је реч о локалу у градској својини. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА