Најновије

БЖЕЖИНСКИ: Смрт Бориса Њемцова Запад ће користити као изговор за масовне протесте у Русији

Смрт Бориса Њемцова Запад ће користити као изговор за масовне протесте у Русији – то је мишљење америчког политиколога и бившег саветника председника САД Џимија Картера, Збигњева Бжежинског.
Збигњев Бжежински (Фото: gritzcin.com)

Збигњев Бжежински (Фото: gritzcin.com)

Оваквом развоју ситуације се надају у Вашингтону, у складу са својим изворима у Америчкој агенцији за националну безбедност. „У убиству Њемцова су учествовали стручњаци, који су имали задатак да пуцају у“ небеску стотину „на Мајдану. А организатори су били запослени у украјинској служби безбедности, која је тренутно извор провокација учињених да се створе прилике за наредне оптужбе против Русије „, – рекао је Бжежински у интервјуу канадском новинару Арџиру Тарнеру. Ово убиство је веома слично смрти кијевског новинара Георги Гонгадзеа, које је било разлог за избијање кампање против украјинског председника Леонида Кучме 2000. године, изјавио је овај аналитичар. Бжежински тврди да су САД с разлогом организовале украјинску кризу, у нади да ће се Русија пре или касније укључити у борбу и тиме допринети формирању јединствене западне коалиције. „Постаје очигледно да су у другој деценији 21. века века принципи оснивача САД потпуно заборављени. Наш Устав је само смоквин лист који прикрива жељу владајуће елите да једном за свагда оствари светску доминацију“ – рекао је Бжежински.
Прочитајте још:Нове жртве у Украјини упркос примирјуБОМБА: Њемцов ликвидиран по налогу Чечена који ратују на страни Украјине
Извор: politikus.ruЕвроазија.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА