Најновије

ХОРОР: На Доњецком аеродрому још увек леже лешеви Украјинаца (ВИДЕО)

ДОЊЕЦК - Посматрачи ОЕБС-а посетили су јуче доњецки аеродром, који се од јесенас сматра "најврелијом тачком" Донбаса. Њихов задатак био је да провере да ли обе стране поштују мински договор о примирју.

Још откопавају лешеве Украјинаца (Фото: Јутјуб)

Још откопавају лешеве Украјинаца (Фото: Јутјуб)

Посматрачи су посетили терминал и својим очима видели напор спасиоца који настављају да извлаче тела украјинских војника из рушевина. Процењује се да се испод рушевина налази 30-35 погинулих.

-Доњецки аеродром је за нас најузнемирујуће место на југоистоку Украјине, рекао је генерал-пуковник руских оружаних снага, Александар Ленцов. За један дан смо забележели око 25 напада из аутоматског оружја, као и неколико из минобацача.

Владимир Кононов, министар одбране ДНР, нада се да ће након доласка посматрача на терминал процес евакуације тела ићи брже.

Командант јединице "Сомали" пуковник Михаил Толстих - Гиви, испричао је да су украјински војници, за време прес-конференције поводом ситуације на аеродрому, пуцали на позиције народне војске.
-Користили су муницију калибра 23мм - додао је командир батаљона. Пуцали су и отишли. Овако је било: заобилазним путем прилази оклопно возило са уграђеним противавионским топом. Затим пуцање. Украјинци знају да ми нећемо узвратити - објаснио је Гиви.

Присетимо се, 21 јануара војска ДНР је успела да очисти нови терминал доњецког аеродрома у ком су били блокирани војници украјинских оружаних снага.

Прочитајте још: 

Амерички амбасадор напанут жилетом, крвав завршио у болници! (ВИДЕО)

Казакстан: Никада нећемо признати независно Косово

ПУШКОВ: Ово су три сценарија која је Запад спремио за Русију

Извор: LifeNews.ru/ За Правду превео Петар Влаховић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА