Најновије

Омбудсман заратио са напредњацима - Јовичић тврди да Јанковић лаже, називајући га "срамотом"!

БEOГРAД - Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Aлександар Jовичић изjавио jе данас да заштитник грађана Саша Jанковић никада ниjе доприносио истини, већ да се бави политиком, те да "представља срамоту, а не заштиту за грађане Србиjе".
Саша Јанковић (Фото: ЈуТјуб)

Саша Јанковић (Фото: ЈуТјуб)

Jовичић jе, у изjави достављеноj медиjима, рекао да jе шокиран "политикантским иступима Саше Jанковића" коjи, како каже, никада ниjе доприносио истини, него се бави политиком "на наjпрљавиjи и наjприземниjи начин". "Jанковић jе, а сада то сви грађани знаjу, лагао о случаjу на Паради поноса, што jе Tужилаштво непобитно утврдило, затим jе лагао и манипулисао грађанима што се тиче пада хеликоптера, што jе Kомисиjа већ потврдила, а видећемо шта ће рећи Tужилаштво. Oн jе неодговорни политикант коjи се само бави неистинама и трачевима, и то за огромне народне паре", навео jе Jовичић. Jадно jе, каже, и поражаваjуће то што се Jанковић "само бави политиком", и што сваким даном своjим поступцима и изjавама "доказуjе да представља срамоту, а никакву заштиту за грађане Србиjе". Jанковић jе за TВ Н1 рекао да jе 2014. за грађане и њихова права била тегобна, посебно за оне лошиjег материjалног стања. Сматра да у Србиjи нема цензуре медиjа, али примећуjе да се игноришу законски предлози омбудсмана. Oмбудсман jе казао да су терет кризе поднели управо они коjи би требало да буду наjвише заштићени. Kао пример навео jе смањење пензиjа на "правно необичан и споран начин", додаjући да идеjа да корисници социjалне помоћи раде "ниjе лоша, али каже да ако већ раде онда они не примаjу помоћ, већ зарађуjу - ако добиjаjу накнаду, онда то ниjе помоћ".
Прочитајте још:Рускиња и још идеална (ФОТО)EK не би могла да тражи да се Србиjа одрекне руске помоћи
Јанковић jе данас у Нишу да се права и слободе не добиjаjу на сребрном тањиру и да грађани не треба да чекаjу да завреде пажњу државних органа. "Никад довољно грађанског активизма коjи jе саставни део демократиjе", рекао jе Jанковић новинарима поводом уручења награде "Шетач" коjу додељуjе четврту годину заредом организациjа "Проактив" за грађански активизам. Jанковић jе додао да би живели у организованиjем друштву када би грађански активизам налазио више места у институциjама и када би институциjе више уважавале инициjативе грађана. Према његовим речима, у Србиjи су, као и у другим земљама, данас наjугрожениjи они са лошим материjалним стањем и уз то имаjу неку специфичност (рањиве групе). Eкономска криза превише утиче на њих и ми нисмо нашли адекватне механизме да онима коjима jе тешко не буде jош теже, напоменуо jе заштитник грађана. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА