Најновије

ДОЊЕЦК: Нападнут хуманитарни конвој - једна особа убијена, шест заробљено!

НОВОРУСИЈА - Код Доњецка је нападнут хуманитарни конвој организације "Фонд за помоћ Новорусији", а том приликом је један члан ове хуманитарне организације и убијен, рекао је за агенцију Новороссиа, Глеб Корнилов, представник ове организације.
Један од комбија фонда (Фото: novorossia.su)

Један од комбија фонда (Фото: novorossia.su)

Том приликом је украјинска војска заробила шест људи који су били у пратњи овог конвоја, а једна од њих је рањена. Конвој се упутио ка области места Широкино и 27 километара југозападно од Доњецка на конвој је отворена ватра од стране украјинских војника. Несрећа се десила када је конвој променио договорену маршруту којом је требало да иде. Украјински официр под надимком "Капетан Праис" на свом Твитер налогу је потврдио да су заробили шесторо људи, те да су једног убили. Он је написао и да пратња конвоја није пружала никакав отпор.
Прочитајте још:НЕБОЈША ЈЕВРИЋ: У Русију мораш вероватиАмериканци узвраћају Русима: Направили најмоћнији разарач на свету! (ВИДЕО)
Конвој је носио медицинску помоћ и нешто пољопривредних материјала попут семена и слично. Покушавамо да преговарамо о пуштању наших људи на слободу, али највећа мистерија је зашто су скренули са договорене путање, каже Корнилов из Фонда за помоћ Новорусији. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА