Најновије

Ако престанете да уносите шећер препородићете се

Природни шећери који се налазе у воћу, млеку и осталим намирницама нису зло, добри су за ваше здравље и можете их уносити у већим количинама преко споменутих намирница.
Баталите шећер (Фото: pixabay.com)

Баталите шећер (Фото: pixabay.com)

Међутим, индустријски прерађени и рафинирани шећери велика су опасност, пишу Новости. Њиховим избацивањем из прехране можете драстично да побољшате своје здравље, а лако ћете их заменити природним заменама за шећер попут меда, стевије или јаворовог сирупа. Ако се одлучите на тај изазов и одбаците шећер, ово су позитивне промене које ће вам због тога догодити:

1. Ваша телесна тежина ће се стабилизовати

Зависност о шећеру је стварна. Што га више конзумирате, то га више желите, поготово ако уносите пуно прерађених шећера који се налазе масној и брзој храни и јелима с високим уделом угљених хидрата. Ако се "скинете" са шећера, ваше тело биће вам захвално јер неће морати да се бори с нежељеним додатним калоријама. У почетку ћете осећати велику жељу за слатким, али када се ваш организам очисти од шећера престаћете стално осећати глад, губићете килограме и ваша тежина ће се стабилизовати.

2. Имаћете више енергије

Када смо уморни, често конзумирамо намирнице или енергетска пића која садрже велике количине шећера јер желимо да нас нешто брзо "подигне".  Иронично је то што тиме заправо организму ускраћујемо потребну дозу енергије. Наиме, сав шећер који унесемо блокира способност нашег тела да одржава енергију. Због тога у тренуцима умора немојте посезати за чоколадама или пићима с пуно кофеина и шећера. На тај начин избећи ћете велике успоне и падове шећера у крви због којих се заправо и осећате уморно.

3. Кожа ће вам бити здравија и лепша

Није тајна да шећер погоршава акне и бубуљице, а често их и узрокује. Ако их се не можете решити уз свесрдну помоћ козметичара и крема, размислите о томе да елиминишете шећер из прехране јер је могуће да ваш проблем с бубуљицама заправо долази изнутра. Многи људи који су то направили потврђују да им је кожа брзо постала чишћа, лепша и здравија.

4. Пробава ће вам постати редовна

Наш пробавни систем највише воли храну с пуно влакана и минимумом тешких намирница у које спада и шећер. Већ ће и драстично смањивање конзумираног шећера учинити велику разлику у вашем пробавном систему. Желудац и црева лакше ће пробављати све што поједете и чешће ћете имати столицу, а болан затвор постаће само сећање.

5. Престаће жеље за шећером

Веровали или не, можете се решити жеље за слатким, а у томе ће вам помоћи управо избацивање шећера. Након неког времена ваше омиљене чоколаде могле би вам постати превише слатке, а највише ћете уживати у укусу воћа и природним шећерима који се налазе у њима. Када након месец-два пробате залогај своје омиљене торте, изненадиће вас колико је заправо слатка.
Прочитајте још:Природан еликсир за главобољуОВАКО НАС ТРУЈУ: Ово су отровне намирнице које нам регуларно продају у маркетима!
Извор: Вечерње новости, dnevno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА