Најновије

Eво какве је инструкције издао Рамзан Кадиров око прославе Васкрса

ГРОЗНИ - По налогу председника Чеченије Рамзана Кадирова основан је организациони одбор који треба да  помогне у организовању и спровођењу активности које се односе на прославу Васкрса 12. априла 2015. године.

Рамзан Кадиров (Фото: LifeNews.ru)

Рамзан Кадиров (Фото: LifeNews.ru)

Органиозациони одбор је већ представио план догађаја посвећених прослави Васкрс. Посебно је разматрано питање обезбеђења возила која треба да послуже за превоз становницима и гостима у Грозном. Током празника биће појачане и мере обезбеђења.

- Примамо стотине захтева од људи који желе да посети овај регион током прославе Ускрса. У очи само празника њих ће бити много више. Министарство саобраћаја и веза Чеченије ће обезбедити превоз гостију, градска управа у Грозном ће обезбедити бесплатан смештај и храну за три дана, полиција ће обезбедити јавни ред и мир у цркви и на гробљима гробљима - рекао је чеченски министар Д. Кашлиунов.

Он је додао да је председник Чеченије Рамзана Кадирова посвећује велику пажњу организацији прославе верских празника, укључујући Вскрс. Такве активности се спроводе у последњих десет година. Према речима министра, некадашњи житељи Чеченије који долазе дапосете гробове својих најмилијих никада нису имали проблема.

- За десет година постала је традиција да се одржи активност у вези са прославом Васкрса који славе православни становници и њихови гости. Очекујемо да ће ових дана у Грозни и друге градове доћи стотине наших бивших сународника који живе у различитим регионима Руске Федерације  - рекао је Д. Кашлиунов.

Иначе, на иницијативу Рамзана Кадирова, сваке године се уређује 58 православних гробаља у региону. Током рата у Чеченији, ову руску републику је напустио највећи део православног становништва, они сваке године на Васкрс долазе да обиђу гробове својих рођака.

Прочитајте још:

Џихадисти на само пет километара од Aсадове палате

Грчка не мења став о санкцијама Русији – све чланице ЕУ сложне!

СЛУЧАЈ ЊЕМЦОВ: Украјинска манекенка саучесник у убиству

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА