Најновије

КЛИЗИШТА РАЗОРИЛА ЖУПУ: Уништени малињаци, виногради, путеви

Како истичу у Штабу за ванредне ситуације општине Александровац, евидентиране су 63 веома критичне локације, на којима је пољопривредним произвођачима угрожена егзистенција.
Клизишта прете Жупи (Фото: zupa.in.rs)

Клизишта прете Жупи (Фото: zupa.in.rs)

- У овом тренутку најкритичније је на излазу из Александровца у селима Ракља и Вратари. На овом потезу угрожен је регионални пут Крушевац- Александровац - Јошаничка Бања, који је на више места испресецан клизиштима и одронима - каже председник Општине Александровац Југослав Стајковац. Према његовим речима, у селу Ракља на удару клизишта нашла су се два стамбена објекта домаћинства Бранислава и Србислава Жарлковића. - Овде је порушено неколико помоћних објеката. Исто тако, веома тешка ситуација је и на подручју неколико других села, посебно у Доњем Ступњу, где је због појаве клизишта и подземних вода угрожена пољопривредна имања, па људи страхују да ће изгубити летину. Ми, за сада ништа не можемо да урадимо, чекамо да се временска ситуација стабилизује па да кренемо у акцију - рекао је он. Готово сва пољопривредна имања су уништена на око 90 одсто територије ове општине. У понорима су малињаци, виногради, јагодњаци, засади воћака и бројних других пољопривредних култура. Поједини људи јадају се да о овогодишњој сетви пшенице, кукуруза и других пољопривредних култура нема ни помена. Читави хектари имања више не постоје, или су однети, или избушени дубоким јаругама, бунарима и увалама. На стотине људи у невољи , рукама се хвата за главу и ћуте. Нема им помоћи док не гране сунце, остају, кажу, без летине, а од тога живе.
Прочитајте још:МАЈКА МОНСТРУМ: Тукла сина шипком и канапом јер није знао причу о ПинокијуСЛУЧАЈ ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ(3): Отац оптужен да је обљубио ћерку, он тврди да није крив!
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА