Најновије

Хан: Спречити ескалацију сукоба у Македонији

БРИСЕЛ – Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан изразио је данас дубоку забринутост због ситуације у Македонији и позвао политичке факторе да спрече ескалацију насиља.
Јоханес Хан (Фото: ЈуТјуб)

Јоханес Хан (Фото: ЈуТјуб)

„Веома сам забринут због текуће ситуације у Куманову и могућег губитка људских живота и рањавања”, написао је Хан у саопштењу за медије, реагујући на извештаје да су тројица полицајаца погинула, а више њих рањено током антитерористичке акције у Куманову. Хан је позвао политичке лидере да успоставе мир и да спроведу темељну, објективну и транспарентну истрагу у складу са законом. ''У интересу стабилности целе земље мора се избегавати свака ескалација насиља'', упозорио је он. Стални известилац Европског парламента за Македонију Иво Вајгл оценио је раније данас да сукоби македонске полиције са наоружаним групама у Куманову представлају прекретницу и да би њихова ескалација угрозила не само стабилност те државе, него и целог региона.
Прочитајте још:ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ПРЕТЕ: Потпуни рат у Македонији почињемо 12. маја!Српски четници крећу на Куманово
''Данашњим крвавим сукобима у Куманову и људским жртвама, политичка криза у Македонији достигла је по свему судећи пресудну тачку за будућност земље која већ десет година чека на отварање преговарачких поглављаза приступање ЕУ'', упозорио је Вајгл у саопштењу за медије. ''Македонија у овом тренутку заслужује сву пажњу ЕУ и међународне заједнице, а дестабилизација ове државе би лако могла да има тешке последице за регионалну стабилност југоусточне Европе'' , поручио је Вајгл. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА