Најновије

(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Патријарх Иринеј позвао бившег владику Артемија на помирење!

БЕОГРАД - СПЦ је доставила медијима саопштење у којем је јавни допис рашчињеном владики Артемију, а којим га патријарх Иринеј у име Архијерејског сабора СПЦ позива на помирење. Подсећамо, владика Артемије је био епископ рашко-призренски и косовско-метохијски. Епископски чин му је одузет 19. новембра 2010. и враћен је у чин монаха. Саопштење преносимо у целини:
Патријарх српски Иринеј (Фото: Википедија)

Патријарх српски Иринеј (Фото: Википедија)

Уважени брате Артемије, Свесни свеспасоносне истине да се раскол не може опрати ни мученичком крвљу, коју сте и сами, не једампут, исповедили; подстакнути пасхалним позивом: Све опростимо Васкрсењем Христовим!  и у бризи за садашње и будуће јединство наше свете Цркве, Православне и Светосавске, као и за спасење Ваше и Ваших присталица, позивамо Вас да кренете путем мира и јединства са Црквом, ван које никоме, дакле ни Вама ни нама, нема спасења. Свој одговор на овај искрени позив можете или саопштити Светом Архијерејском Сабору Српске Православне Цркве усмено или га доставити писмено у року од три дана, односно пре завршетка овогодишњег редовног заседања Сабора. Притом осећамо за своју обавезу да Вас обавестимо да смо вољни, уколико заиста кренете путем предложеног мира и јединства са Црквом, да решавамо и на задовољавајући начин решимо питање Вашег канонског статуса у Цркви, а да ће Свети Архијерејски Сабор, уколико се, не дај Боже, оглушите о овај позив, бити приморан, Вашом кривицом, да, уместо једино спасоносног решења, предузме даље и коначне канонске мере. АЕМ и Патријарх српски Иринеј, Председник Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве
Прочитајте још:НОВИ ИНЦИДЕНТ ИЗМЕЂУ ВУЧИЋА И РАМЕ: Рама „тражи“ Прешево!Језива прогноза француског гинеколога: Жене ће изгубити способност рађања!ПОТРЕСНО: Сахрана команданта Мозговоја (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА