Најновије

Све зна: Путин открио заверу у ФИФИ, ево зашто смењују Блатера!

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин рекао је данас да се Међународна фудбалска федерација (ФИФА) на челу са председником Јозефом Блатером налази под великим притиском Сједињених Америчких држава како би одузела Русији организацију Светског првенс
Путин (Фото: The Economist)

Путин (Фото: The Economist)

Он је нагласио да су хапшења званичника ФИФА у среду „очигледан покушај спречавања поновног избора Блатера на место челника ФИФА”, пренела је агенција Ројтерс. „Ако се ишта догодило, десило се на територији САД и америчке власти немају право да спроводе своје законе на другим територијама”, рекао је Путин и додао да су хапшења челника ФИФА „још један покушај САД да прошири своју јурисдикцију на друге државе”. Он је нагласио да Блатер има пуну подршку Русије. Седморица званичника ФИФА ухапшена су у среду у раним јутарњим часовима у хотелу у Цириху под оптужбом за корупцију, а по захтеву америчких власти за изручење. Швајцарске власти су такође покренуле истрагу поводом доделе организације Мундијала 2018. и 2022 - Русији, односно Катару. Путин је практично довео у питање право Вашингтона да тражи екстрадицију званичника ФИФА, позивајући се на право Едварда Сноудена и оснивача Викиликса Жулијена Асанжа да се од америчког тужилаштва крију у иностранству.
Прочитајте још:НОСИ НУКЛЕАРКЕ И СЕЈЕ СТРАХ: Русија унапређује бомбардер Ту-160Организација Канвас пред забраном деловања у Србији!?
„На жалост, наши амерички партнери користе такве метода да постигну своје себичне циљеве и да нелегално гоне људе. Не одбацујем могућност да се исто то дешава и у случају ФИФА”, навео је Путин. Русија је изабрана за организатора СП 2010. године, када је и Катару додељено домаћинство Мундијала 2022. Камерон тражи одлазак Блатера ЛОНДОН– Британски премијер Дејвид Камерон изјавио је да би председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер требало да се повуче, због корупционашког скандала који тресе ту организацију. Како преноси агенција Ројтерс, Камерон је на предстојећим изборима за првог човека ФИФА подржао Блатеровог противканддата јорданског принца Али бин ал Хусеина, „Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) и ми подржавамо кандидатуру принца Алија”, рекао је портпарол Камерона. Избори за председника ФИФА одржавају се у петак у Цириху на конгресу ФИФА, иако има захтева да се они одложе.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА