Најновије

Председник Србије "заратио" са дневним листом "Блиц"

БЕОГРАД - Кабинет председника Србије, Томислава Николића, упутио је допис медијима у којем стоји да "Дневни лист Блиц лаже о активностима председника Србије", називајући писање овог дневног листа "кампањом против председника Србије".
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

"Дневни лист „Блиц“, по свом већ опробаном маниру да измишља „афере“ кријући се иза непроверљивих „добро обавештених извора“, последња два дана износи нове лажи везане за путовања председника Републике Србије и посебно одлазак на војну параду, одржану у Москви 9. маја ове године." - стоји у новом саопштењу председника Србије. "Овај пут, „Блиц“ је грађанима Србије као основну лаж сервирао причу да су у склопу државне делегације која је том приликом отпутовала са председником Николићем, а „о трошку грађана“, у Москви боравили и, како кажу, „другари сина Бранислава“, односно млађег сина председника Републике. Даље се наводи да је то била „награда“ за оданост председнику Николићу. У данашњем издању „Блица“, под насловом „Николићеви су лагали“, наводе се некакви „докази“, односно фотографије именованих људи, које је „Блиц“, по свом такође добро познатом маниру, вероватно „позајмио“ са Фејсбука и покушао да убаци у контекст обмане у сопственој режији, а на којима се, наравно, не доказује ништа, осим да су именована лица, попут многих грађана Србије који су били у прилици да тих дана отпутују у Москву, присуствовала војној паради на Црвеном тргу. Као „доказ“, наравно, наводе и слику једног од поменутих људи, на којој он позира са лентом Светог Ђорђа, закаченом на грудима, која се објашњава „обележјем учесника марша на Црвеном тргу“. Иначе, исте такве ленте носило је на стотине људи у Београду тих дана, а у Москви скоро сви. Чланови државне делегације, напротив, носили су ленте које су на себи имале стилизовани орден, а те ленте са стилизованим орденом, дакле знатно другачије од оне која се види на слици, морала би да носе и та три именована човека, да су били чланови државне делегације." - поручују из кабинета Томислава Николића. "Да не би било забуне, ни господин Кристијан Туцаковић, ни господин Филип Ракић, нити господин Бојан Ћосић нису путовали у Москву о трошку грађана Србије, а још мање у склопу званичне делегације. Двојица од њих тројице су то чак и рекли новинарима „Блица“, што овом листу, по још једном од њихових добро познатих манира, уопште није било битно, већ је поново служило само да се формално „поштује“ новинарска обавеза да се чује и друга страна. Дакле, долазимо до закључка да је „Блиц“ слагао. Опет." - стоји у саопштењу председника Србије. "Осим oве основне лажи, у та два текста читаоцима се сервира и прегршт колатералних лажи. На пример, да су покушали да добију одговор од Кабинета председника Републике. Нису покушали. И то је „Блиц“ слагао. А и да су добили одговор, тешко да би писање „Блица“ ова два дана било другачије. Даље, да је супруга председника Републике на пут у Њујорк и на Кубу водила стилисту, а на пут у Азербејџан стилисту за ципеле. Никада са супругом председника Републике не путује никаква стилисткиња. Дакле, и то је „Блиц“ слагао." - наводи се у саопштењу председника Србије.
Прочитајте још:Вучић: Заклео сам се!Поповић: Вучићева изјава у вези гаса је дата због посете Вашингтону
"Ово није први, а сигурни смо ни последњи пут да је дневни лист „Блиц“ грубо слагао читаоце, понео се крајње непрофесионално и показао да им није стало до истине и одговорности према грађанима. То је метод рада који су сами изабрали и који им служи на част таман онолико колико је имају. Међутим, да би грађани били истинито информисани, убудуће ће Кабинет председника Републике на сваку бруталну лаж попут ове одговарати на овакав начин. И неће нам бити проблем да лажове тако и назовемо." - поручују из кабинета председника Србије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА