Најновије

МИРИС ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ: ЕУ усвојила стратешко-војну резолуцију!

СТРАЗБУР - Европска Унија је данас усвојила стратешко-војну резолуцију, а њом дефинише свој став наспрам ситуације у базену Црног мора, као и услове под којима може доћи до нормализације односа Руске Федерације и Европске Уније.
Парламент у Стразбуру (Фото: Pixabay)

Парламент у Стразбуру (Фото: Pixabay)

Овом резолуцијом Европска Унија заузима став поводом војно-стратешке и политичке ситуације у базену Црног мора после "окупације Крима од стране Руске Федерације", наводи агенција УНИАН. У резолуцији се наводи да се односи са Русијом у дугорочној перспективи морају базирати на сарадњи, а не на конфронтацији, али да у краткорочном и средњерочном смислу, изградња бољих односа са Русијом мора бити спровођена под неколико услова. Под један, грађење односа са Русијом мора бити на бази гарантовања безбедности источних НАТО чланица, а као други услов се наводи промена политике Русије наспрам Украјине, што на првом месту укључује "пуно спровођење Минског споразума и враћање Крима у састав Украјине". Трећи услов је поштовање граница Украјине као међународно признатих граница. У Европском парламенту је дошло до усвајања одлуке о јачању санкција наспрам Русије, уколико Русија одбије да прекине да пружа подршку устаничким снагама у Донбасу, те "настави дестабилизацију Украјине и окупацију Крима". Парламентарци ЕУ су потврдили јединство по питању санкција Русији, наводи УНИАН. У Стразбуру је оцењено да "Русија подршком устаницима продужава рат у Украјини". Подсећамо, Кремљ одбија умешаност у рат на територији Украјине и истиче да ЕУ и САД до сада нису пружили ниједан веродостојан доказ о присуству руске армије у Украјини. Званична Москва је данас саопштила да САД присиљавају Кијев на наставак братоубилачког грађанског рата, те да ни на који начин суштински не покушавају да дође до испуњења тачака Минског споразума.
Прочитајте још:СКАНДАЛ У ЕУ ПАРЛАМЕНТУ: Посланик оптужио ЕУ и САД за „државни удар у Украјини“Америчко наоружање стигло у Украјину
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА