Најновије

"Изјава Изетбеговића - стицање политичких поена"

Захтев члана председништва БиХ Бакира Изетбеговића да се одложи посета Томислава Николића Сарајеву, неће променити добре намере Србије према свим грађанима БиХ.
Бакир Изетбеговић (Фото: Википедија)

Бакир Изетбеговић (Фото: Википедија)

То је саопштило Председништво Србије додавши да је Србија посвећена добросуседским односима и сарадњи са земљама у региону и да ће Николић увек доћи у званичну посету БиХ, када сва три члана Председништва покажу јединство и спремност. "Као лидер у региону, Србија је фактор мира и стабилности. Потврда тога требало је да буде сутрашња посета Сарајеву и сусрет са члановима председништва БиХ", наводи се у саопштењу српског председништва. У саопштењу се додаје да је уместо да се кроз разговор дође до смиривања тензија у региону, уследио "захтев за одлагање сусрета, како би појединци стекли политичке поене међу ултранационалистима". Захтев за одлагање посете подсећа на 2012, када члан председништва Изетбеговић није дошао у Београд, правдајући се сличним разлозима, наводи се у саопштењу. Председништво наводи да је Николић током три године мандата показао искрене намере према свим грађанима БиХ, посвећеност помирењу и просперитету региона. Изетбеговић је затражио од осталих чланова тог тела да сутрашња посета председника Србије буде одложена због случаја ратног команданта БиХ на подручју Сребренице Насера Орића. Председништво БиХ је саопштило да је Изетбеговић јутрос упутио формални захтев председавајућем Председништва БиХ Младену Иванићу и члану Председништва БиХ Драгану Човићу у којем се наводи да "имајући у виду новонасталу ситуацију, званична посета председника Србије БиХ у овом тренутку не би допринела циљевима због којих је планирана". Изетбеговић је такође затражио да се Николићева посета не реализује све до Орићевог повратка у БиХ. Орића су швајцарски правосудни органи ухапсили 10. јуна на основу потернице коју је за њим расписала Србија 3. фебруара 2014, а Министарство правде Србије потом је од швајцарских власти затражило да га изруче Србији.
Прочитајте још:НЕВЕРОВАТАН УЛТИМАТУМ ВУЧИЋУ: Орић на слободи или немој да долазиш у Сребреницу!Николић рекао Пушкову: Србија никада неће увести санкције Русији
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА