Најновије

Кофман: Ако нападну Придњестровље - нападамо и згазићемо Украјину!

ДОЊЕЦК - Председник спољнополитичког савета ДНР, Александар Кофман, изјавио је да ће армија ДНР у случају агресије Украјине на Придњестровље одговорити нападом.
Александар Кофман (Фото: Новороссиа)

Александар Кофман (Фото: Новороссиа)

"ДНР ће кренути у напад у случају да Украјина нападне Придњестровље. Армија ДНР ће пружити помоћ руским мировним снагама. То су наша браћа." - рекао је он. "Молдавија и Украјина су блокирали Придњестровље, а по свему судећи тамо ће бити још један фронт. Фронт који ће коначно згазити Украјину." - каже Кофман, преноси агенција Новороссиа. Подсећамо, Придњестровље је прогласило независност од Молдавије и од тада су тамо присутне руске мировне снаге. Украјина је недавно блокирала линију путем које су снабдевани руски војници, а тензија је све већа. Аналитичари сматрају да је Михаил Сакашвили управо због изазивања новог сукоба постављен за гувернера Одеске области која је најближа украјинска област Придњестровљу.
Прочитајте још:ЕРДОГАН ОДЛЕПИО: Курди разваљују ИСИЛ на сиријско-турској границиАмерика за војну акцију, Европа за преговоре
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА