Најновије

Убијен други човек Ал Каиде

Лидер крила Ал-каиде за Арабијско полуострво Насир ал-Вахајши убијен је ракетним ударом из беспилотне летелице ЦИА у петак, јавио је данас Си-Ен-Ен, позивајући се незванично на безбедносне изворе, док западне новинске агенције преносе да је та терористичка група потврдила његову смрт.
Насир ал-Вахајши (Фото: Јутјуб)

Насир ал-Вахајши (Фото: Јутјуб)

АФП извештава да је Ал-каида у Јемену потврдила смрт ал-Вахајшија и још два муџахедина у видеоснимку постављеном на интернет. Ројтерс је јавио да је Ал-каида у Јемену именовала бившег војног начелника Касима ал-Римија за новог лидера. Ал-Вахајши је био "човек број два" у Ал-каиди, а раније је био заменик Ајмана ал-Завахрија и лични секретар убијеног лидера терористичке мреже Осаме бин-Ладена. Од 2007. Ал-Вахајши је био на челу јеменске ћелије Ал-каиде, а сматра се одговорним за припрему неуспеле експлозије у америчком авиону на Божић 2009, као и за смртоносне нападе на француски часопис "Шарли ебдо" у Паризу, раније ове године. За информацију о његовом боравишту САД су нудиле десет милиона долара. У међувремену, агенције наводе да данас у Женеви треба да се наставе разговори усмерени на окончање крвопролића у Јемену. У тој земљи су августа прошле године побуњени Хути организовали масовне акције протеста и потом офанзиву, заузимајући уз помоћ јединица лојалних бившем председнику Алију Абдулаху Салеху занчајан део земље, укључујући територију главног града Сане. Председник Абдрабу Мансур Хади био је принуђен да побегне и нађе уточиште у Саудијској Арабији, а 26. марта коалиција арапских земаља предвођена том земљом, почела је војну операцију против јеменских побуњеника.
Прочитајте још:Стефанов брат који је измислио причу о отмици, натпросечно интелигентан, али показује особине психопатеРусиjа припремила закон о суду за злочине OВK?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА