Најновије

ЕУ продужава санкције Русији за још пола године

Европска унија спремна је да продужи санкције Русији до јануара да би наставила притисак на Москву због конфликта у Украјини.
Илустрација (Фото: realitatea.md)

Илустрација (Фото: realitatea.md)

Неименовани европски дипломата изјавио је данас за АП да су европски амбасадори одлучили да продуже "најозбиљнији пакет санкција" пре него што текућем пакету следећег месеца истекне рок. Министри спољних послова морају да тај потез верификују до 22. јуна. Дипломата је додао да санкције укључују ограничења приступа неким финансијским тржиштима и забрану одређених технологија. Трговинске и финансијске санкције повезане са Кримом и Севастопољем биће продужене за једну годину. Дипломата који је извор ових информација одбио је да буде именован зато што се амбасадорске расправе "ретко објављују" наводи АП. У борбама између украјинске владе и војске са проруским побуњеницима погинуло је до сада више од 6.400 људи и настављају се упркос споразуму о прекиду ватре склопљеном у фебруару.
Прочитајте још:Русија и Турска стављају потпис за изградњу „Турског тока“Грчка: Изгледа да одлазимоПутин против легализације „лаких“ дрога
Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА