Најновије

Грчка: Изгледа да одлазимо

Грчка ће вероватно напустити еврозону и ЕУ уколико не постигне споразум са кредиторима, саопштила је централна банка земље, а преноси АФП.
Фото: newslocker.com

Фото: newslocker.com

Банка Грчке је у саопштењу навела да ће Атина вероватно напустити евро и ЕУ ако не постигну споразум о одобрену дуга Грчкој од 7,2 милијарде евра. "Пропаст преговора би означио почетак болног пута Грчке који ће сигурно доветсти до напуштања еврозоне и вероватно Европске уније“, наведено је у саопштењу банке. То је разлог зашто банка договор о дугу зове "историјским условом“ и немогуће га је игнорисати. Постојећи програм међународне помоћи Грчкој истиче 30. јуна, па се овонедељни састанак министара финансија еврозоне у Луксембургу сматрао последњом шансом за постизање договора у вези са грчким реформама. Грчкој, такође, крајем овог месеца доспева на наплату дуг према Међународном монетарном фонду у висини од 1,6 милијарди евра, као и отплата обвезница Европској централној банци у вредности од 6,7 милијарди евра, за шта, према тврдњама грчких званичника, влада у Атини нема финансијских средстава.
Прочитајте још:ЛУДИЛО: Предлаже отварање концентрационих логора за житеље Донбаса (ВИДЕО)Русија предузима заштитне мере: Забринути смо, НАТО угрожава наше границе!
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА