Најновије

РУСИЈА УПОЗОРИЛА ШВЕДСКУ: Војна интервенција уколико уђете у НАТО

Руски амбасадор у Шведској Виктор Татаринцев изјавио је да ће "Русија предузети контрамере уколико Шведска одлучи да се придружи НАТО пакту".
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Татаранцев је оптужио западне медије за "агресивну пропаганду", и нагласио да "Шведска није мета руске војске". На питање новинара да ће став Русије бити идентичан уколико Шведска уђе у НАТО, амбасадор је одговорио да ће, уколико се то догоди, "Шведска претрпети последице". - Владимир Путин је истакао да ће одређене повратне реакције свакако бити, а на њему је да одлучи хоће ли она бити војне природе, и да ли ће изискивати окретање руских пројектила ка Стокхолму. Свака земља која се придружује НАТО алијанси мора да буде свесна ризика који тим потезом преузима - изјавио је Татаранцев. У најновијој анкети јавног мњења. 31 проценат Швеђана жели улазак у НАТО, што је скоро двоструко више него 2012. када је свега 17 одсто становника прижељкивало чланство у алијанси. Руски амбасадор је своје излагање завршио проценом да ће НАТО ипак морати да сачека на придруживање Шведске, које је "још увек далеко".
Прочитајте још:Шеф Пентагона долази у Европу да се договори како даље да се дејствује против РусијеПутин: Не захтевамо ништа посебно, само поштовањеСин тражио Бин Ладенову умрлицу
Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА