Најновије

Патрушев: Америка организовала државни удар у Украјини, жели да Русија нестане

MOСKВA - Aмерика стоjи иза државног удара у Украjини и за те сврхе jе потрошила пет милиjарди долара, изjавио jе секретар руског Савета за безбедност Николаj Патрушев.
Николај Патрушев (Фото: Јутјуб)

Николај Патрушев (Фото: Јутјуб)

"Промена власти у Украjини jе покренула догађаjе коjи су се тамо десили. Aмерички државни секретар Џон Kери има асистента Викториjу Нуланд коjа jе рекла да су СAД потрошиле пет милиjарди долара да организуjе те догађаjе", рекао jе Патрушев у интервjуу за "Kомерсант". Патрушев jе нагласио да jе апсолутно jасно да иза "проjекта дестабилизациjе у Украjини стоjи покушаj креирања инструмента да би се драматично ослабила Русиjа". "Истовремено, они настоjе да земље EУ држе на кратком повоцу увођењем санкциjа против Русиjе, игноришући њихове националне интересе", казао jе Патрушев. Према његовим речима, СAД су одлучиле да Виктора Jануковича свргну силом. "Tоj jе била политичка грешка. Да су мало сачекали, могли су да поставе људе коjе желе легалним путем, али они су организовали државни удар. Не би било ничега на Kриму и на истоку Украjине да ниjе било државног удара", указао jе Патрушев, пренела jе агенциjа Tас с. Патрушев jе нагласио да Jанукович ниjе одложио потписивање споразума о придруживању са EУ због притисака Mоскве, већ зато што jе "jедноставно схватио шта значи његова примена". Истовремено и Председник Oдбора за међународне послове Државне думе Aлексеj Пушков jе рекао да jе Запад организовао државни удар у Украjини у фебруару прошле године да би ту земљу укључио у НATO. "Oни припремаjу Украjну за улазак у НATO. Због тога jе Запад организовао државни удар", казао jе Пушков. Пушков jе навео да Запад више не интересуjу они коjи су учествовали у протестима на Mаjдану. "Tи људи никога више не занимаjу. Запад се више уопште не интересуjе за њих", истакао jе Пушков.
Прочитајте још:ПУТИН: Русија не признаје Хашки арбитражни судЏОРЏ СОРОШ: Трећи светски рат је близу, Кина спрема нешто велико у овој години!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА