Најновије

АЛБАНЦИ СУ ТЕРОРИСТИ И УБИЦЕ ГРМИ У НЕМАЧКОЈ! Ова изјава у Бундестагу запалила је свет и шокирала Ангелу Меркел! (ВИДЕО)

Посланица немачке левице (Die Linke) Севим Дагделен изјавила је за говорницом Бундестага да комплетну владу у Приштини чине припадници бивше терористичке ОВК као и да је под заштитом немачких тенкова та организација обновљена и да шаље терористе и суседне земље попут Македоније.
Севим Дагделен (Фото: Јутјуб)

Севим Дагделен (Фото: Јутјуб)

Њено излагање више пута прекидано је громким аплаузом, посебно кад је говорила о дешавањима на Косову. Делеген је изнела тешке оптужбе на рачун владе у Приштини, рекавши да је Косово место одакле, када је реч о Европи, одлази највише бораца за Исламску државу Ирака и Сирије и то испред носа НАТО и "војске коју смо тамо послали". Она је подсетила и да су припадници ОВК, учесници терористичког напада недавно ликвидирани у Куманову, на Косову сахрањени као хероји, на гробљу мученика и у присуству високих званичника. - Мислим да Немачка не може да настави с подршком великоалбанском национализму који промовише ОВК и терористичким центрима попут Косова који доносе насиље не само у регион већ и на Блиски исток - поручила је Севим Дегелен и додала да је протеклих година Косово напустило на стотине хиљада Срба и Рома те је стога равнотежа у том смислу потпуно уништена. Посланица је подсетила немачке колеге и на прошлогодишњу изјаву бившег канцелара Немачке Герхарда Шредера да је бомбардовање Југославије било незаконито. - Ја вас питам које сте последице ви извукли из те изјаве. Бундесвер је на Косову као резултат кршења међународног права, а политика Немачке тамо никада није била неутрална. Нису нам потребни немачки војници на Балкану који ће подржавати једну или другу страну и стајати у заштиту кршења међународног права... Треба нам повратак на међународно право, јер само то може бити основ за миран суживот у Европи - поручила је ова посланица, уз опаску да земље ЕУ које нису признале независност Косова - Кипар, Румунија, Шпанија, Грчка и Словачка - треба да упозоре немачку владу на кршење међународног права на Косову. - Ово је чисто лицемерје - рекла је праћена аплаузом. Дагделенова је на крају поручила је кључ трајног мира у Европи политика без двоструких стандарда. Она се заложила и да Немачка треба да се врати мирољубивој спољној политици Вилија Бранта како њени војници више никада не би напустили немачко тло. Севим Дагделен је недавно поставила питање немачкој влади какав је став Немачке о односу Србије према санкцијама Русији. Она је тада за Дојче веле рекла да се нада да Србија неће подлећи притиску и увести санкције Русији. - Надам се да Србија неће подлећи притиску Берлина нити се одрећи добрих односа са Русијом - рекла је и додала да време диктата у спољној политици мора да припада прошлости.
Прочитајте још:Кандић: У Сребреници се догодио дуго планирани геноцид, Србија не сме да га негира!УДАР НА СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА: Полиција му забранила улазак у манастир, из касе и са рачуна извучена велика количина новца
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА