Најновије

ЗОРАН ЧВОРОВИЋ: Срби за Васкрс морају да испуне Цркве! Ово је тест вере по Божијем допуштењу! (ВИДЕО)

Сведоци смо времена о ком нисмо могли ни да сањамо, свакодневна репресија, робовски систем, хапшења, претње и све то под изговором ванредног стања , довели су и до тога да се по први пут у историји Србије на цркве ставе катанци, да се укину литургије а сасвим је извесно и да се верном народу ускратити Васкрс. О свему томе, у најновијој емисији Васељенске говорио је проф. др Зоран Чворовић.

Зоран Човоровић (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да ми као народ не треба да поклекнемо пред страховима епископата, већ је управо верни народ , као жива сила био чувар Цркве, односно православља у целини:

„Без обзира на одлуке власти и малодушност епископата, ми морамо да испунимо на Васкрс порте и храмове наших парохијских цркава и манастира у нашим градовима, то је кључна ствар. У свему овоме што се дешава ми треба да видимо Божије допуштење, није Божија воља али је његово допуштење зато што се на испит ставља наша вера. Нас који смо до јуче били робови потрошачког друштва , нас којима је успех у овом свету био далеко важнији од свега другога, нас који смо били у сваком смислу робови материје, робови овога света, јер Господ је својим допуштењем са свим овим што се дешава ових дана показао да је овај свет онакав какав су многи веровали у свом нихилијазму, да је он неуништив, да је он трајан, да је то земаљски рај, да тај свет може да нестане преко ноћи.“

На питање одакле све већи број напада на цркву и православље, па масовне хистерије медија због причешћа и литургија, затим хапшења појединих свештеника и верника, али и свакодневних посета полиције православним црквама, Чворовић наводи да се је данашње време потпуно исто као за време комунистичке репресије:

„Код нас се режим ванредног стања претворио у потпуно безакоње масовног нарушавања неотуђивих уставних права, од слободе вероисповести, преко слободе кретања, па на приватност, итд. Све оо што чини Александар Вучић, који је добио власт од својих западних налогодаваца, то ће се оцењивати када прође ванредно стање од стране тзв слободних медија као легитимно или нелегитимно у зависности од тога да ли је успео да сатера у ћошак СПЦ и управо то ради Александар Вучић ових дана.“

Он је још једном скренуо пажњу нашим епископима и свештеницима да нико од њих не може да буде правно одговоран, ни кривично ни прекршајно ако учествује на светим литургијама и више пута поновио да је од највеће важности да на Васкрс напунимо порте и цркве!

О томе колико су угражена наша права током ванредног стања, не само верницима, већ свим грађанима а посебно пензионерима, јер слобода кретања је једно од права које се не може ограничити у условима ванредног стања, а посебно се не може изузети једна групација, као што су у овом случају пензионери који су при том и дискриминисани, погледајте у целој емисији:

Прочитајте ОВДЕ    нову колумну Михајла Меденице.

Извор: Васељенска ТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА