Најновије

АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ПРОГНОЗИРА: Грчка излази из НАТО алијансе!

САД - Бивши главнокомандујући НАТО за Европу, амерички адмирал, Џејмс Ставридис, оценио је, у свом ауторском тексту за Блумберг (Bloomberg), да ће актуелна грчка власт окренути Грчку ка Русији и да ће ускоро изаћи из НАТО алијансе.
Ставридис (Фото: ЈуТјуб)

Ставридис (Фото: ЈуТјуб)

Ставридис пише да уколико ЕУ не нађе заједнички језик са Грчком и уколико она изађе из еврозоне, следећа фаза развоја Грчке ће бити унапређење односа са Русијом и окретање Русији. Блумберг истиче да је Ставридис један од најистакнутијих адмирала у историји САД-а, те факт да његово грчко порекло му даје веома добар увид у дух који влада савременом Грчком. Овај адмирал је написао и да постоји велика опасност и по америчку војну базу на Криту. "Ако грчка власт настави да се удаљава од ЕУ, онда ће бити угрожена комплетна позиција САД и Европе, а једна од опасности је и могућност укидања војно-морске базе САД-а на острву Крит." - каже Ставридис.
Прочитајте још:ПОРОШЕНКО: У Уставу Украјине неће бити никаквог „посебног статуса“ ДонбасаВаруфакис: Радије бих одсекао руку него потписао, могућа оставка владе
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА