Најновије

Азил у Србији тражиће 35.712 имиграната

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је за првих шест месеци ове године 35.712 имиграната изразило намеру да ће затражити азил у Србији.
Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Стефановић је у Скупштини Србије казао да он још увек нема података колико збрињавање азиланата кошта Србију. "Немамо података колико нас све то кошта. Србија је 1990-их примила велики број људи који се налазе у статусу избеглица. И даље имамо огроман притисак и не видимо да ће се у наредних неколико месеци, па и у наредних неколико година, овај талас миграната прекинути. Све показује да ће огроман број људи стизати", рекао је Стефановић. Он је казао да је ухапшено више од 7.000 људи који су илегално покушали да пређу границу, али да "не гаји илузије" да су ухапшен сви они који су покушали да илегално пређу границу. Стефановић је казао да је проблем што међу мигрантима има оних који не долазе из ратом захваћених подручја, већ има и оних који долазе из економских разлога, и да "то Европа мора да реши", јер "Србија не може то сама".
Прочитајте још:Кирби: Србија може да рачуна на САДШаровић: У ДСС се не зна ко пије, ко плаћа (ВИДЕО)„Николић неће ићи у Сребреницу!“
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА