Најновије

На гест добре воље донбаских република Кијев одговорио тешком артиљеријом

Доњецка и Луганска република наставиле су под надзором мисије ОЕБС повлачење наоружања калибра мањег од 100 милиметара на три километра од линије разграничења, пренела је телевизија „Русија 24“.
(Фото: Јутјуб)

(Фото: Јутјуб)

Првог дана - само у ДНР - повучен је 41 тенк, као и 84 борбених возила пешадије. Укупно, за два дана, од „линија додира“ је одмакнуто више од половине тенова и других оклопних борбених возила. „Процес ће потрајати - нагласио је заменик начелника штаба армије ДНР која је преименована у Народну милицију - јер постоје тачке са којих наоружање засад не можемо померати. Због украјинске армије која ништа не повлачи. Дакле: гледаћемо како се развија ситуација“. Сада следи најважније - да се нови однос снага потврди документима на следећем сусрету контакт групе у Минску. „Остаје само да се усагласе последњи детаљи и потпишу документа, али украјинске власти стално проналазе разлоге да се враћају на старије верзије. Процес се кочи, пошто би требало да се одвија двострано. Надам се да ће бити потписан да следећем састанку“ - изјавио је Денис Пушиљин, заменик председника Народног совјета (скупштине) ДНР. Власти непризнатих република не поуздају се толико у Кијев, колико у то да ће лидери нормандијске четворке успети да изврше притисак на украјинске власти. „Јуче је шефу групе украјинске стране у Заједничком центру за контролу и координацију генерал-мајору Андреју Тарану послато писмо у којем му је предложено да лично учествује у надгледању повлачења нашег наоружања. Нажалост, до сада нисмо добили никакав одговор украјинске стране. С тим у вези, још једном наглашавам да је повлачење оклопне технике с оружјем калибра мањег од 100 милиметара на три километра од линије раздвајања искључиво наша мировна иницијатива“ - указао је Басурин,. Као одговор на гест добре воље, украјинска војска од недеље увече и до дубоко у ноћ отварала интензивну артиљеријску ватру. Током ноћи на центар Доњецка пало је 50 граната, од којих је једна погодила болницу и том приликом је погинуо један мушкарац.
Прочитајте још:ОВАКО ЈЕ НАСТАЛА ПЕСМА ЂЕНЕРАЛЕ: Филмска прича о хероју са Косова, икони српских навијача (ВИДЕО)Карл Билт: Путин је као МилошевићПОКУШАЛИ ДА ВРАТЕ КРСТ: Полиција спречила четнике да обнове спомен-обележје жандармерији! (ФОТО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА