Најновије

"Џихади Џон" у бекству, напустио ИД?

Џихадиста Исламске државе "Џихади Џон" наводно је напустио ову терористичку организацију и налази се у бекству, пише "Дејли мејл".
Последњи снимак у коме је учествовао Џихади Џон (Фото: Скриншот)

Последњи снимак у коме је учествовао Џихади Џон (Фото: Скриншот)

Како се наводи, верује се да је Мохамед Енвези, познатији као "Џихади Џон" напустио ИД јер је страховао да ће га убити вође ове терористичке организације. Џихадиста, пореклом из Британије, није се појављивао у пропагандним видео снимцима Исламске државе шест месеци, а могуће је и да се придружио некој другој терористичкој организацији. Последњи пут се појавио на видео снимку на којем је приказано убиство јапанског новинара Кенџија Готе. Питања о томе где се Емвази налази настала су када је он "изненада нестао" крајем јануара. Како се наводи, постоји могућност да је Емвази напустио ИД након што је у медијима откривен његов идентитет, а постоје сумње и да вође ИД сматрају да им Џихади Џон више није неопходан. Како је недавно објављено, Мохамед Емвази је из Сирије отишао у Либију, а тамо је боравио у кампу у близини Суса заједно са Сефедином Резгуием који је на плажи у Тунису убио 38 људи.
Прочитајте још:Саудијска Арабија прихватила посредништво Москве у конфликту са Техераном?Украјина не мирује: Гранатама на ДоњецкМЕДВЕДЕВ ПРЕД ПУТ У СЛОВЕНИЈУ: Бесмислено је уцењивати Русију
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА